Hurtige Kristoffer søger Guds hjælp

Den kun 15-årige dansker Kristoffer Hari har netop vundet DM og han er hurtigere end selveste verdensrekordholderen Usain Bolt var på hans alder. Kristoffer sigter også efter stjernerne – og det sker med Guds hjælp.

Det er kun et år siden, at den dengang 14-årige Kristoffer Hari for alvor begyndte at løbe. Indtil da havde han kun spillet lidt fodbold sammen med vennerne. I sidste uge vandt han DM som den yngste nogensinde.

Og talentet er åbenlyst: Allerede i sit andet løb slog han dansk rekord for sin alder, da han løb under 11 sekunder.
– Jeg har altid vidst, at jeg var hurtig, siger han.
Når han spillede fodbold kunne han se, at han var hurtigere end både de jævnaldrende og også nogle af de større drenge.
Nogenlunde samtidigt med sin nystartede løbekarriere har Kristoffer valgt at tro på Gud. Det er stadig nyt for ham, så kirkebesøgene sker ikke hver søndag endnu. Hans forældre er katolikker, og det er også den tro, han selv har.
– Jeg har ikke altid troet på Gud og været religiøst overbevist, siger han og fortsætter:
– Men når man dyrker en sport, hvor der er så mange faktorer og ting man skal tage stilling til, så kan man godt have brug for hjælp, siger han.

Korsets tegn

Det var hans far, som introducerede ham til troen. ”Det koster ikke nogen penge”, sagde faren, som også lagde vægt på den psykiske gevinst en tro på Gud kan have.
– Jeg begyndte langsomt at bede lidt, og så fik jeg et kors. Og nu tror jeg i hvert fald lidt på Gud, smiler han. Han har ikke sat sig så meget ind i kristendommen endnu, så han holder det simpelt:
– Jeg tror på, at der er en deroppe, som hjælper mig. En gang imellem, før et stort stævne, så tager vi måske i kirke. Ellers ikke så ofte, forklarer han.
Han er overbevist om, at troen hjælper ham, men han ved ikke helt, hvordan det fungerer i praksis.
– Jeg kan godt finde på at bede dagen før, jeg skal løbe, før jeg lægger mig til at sove, siger han.
Kristoffer mener, at man godt kan se, at der er en Gud, ”hvis man tænker sig lidt om”, som han udtrykker det. Men samtidig gør han det også klart, at det nogle gange kan være svært at vide, om der er en Gud. Han synes, det er svært, at udtale sig helt entydigt om troen, fordi det er nyt for ham.
For nylig ved Ungdoms-VM i det sydlige Tyskland – satte han europarekord på både 100 og 200 meter, med tiderne 10.37 og 21.16 sekunder. Tiden på 100 meter var blot 1/100 sekunder fra verdensrekorden for 15-årige. I sidste uge vandt han i suveræn stil DM i tiden 10,61 sekunder.

Så det skal blive spændende at se hvor langt Kristoffer kan komme – med Guds hjælp.

s23_IMG_5048-RED