Med Jesus på line – uden sikkerhedsnet

Nik Walenda gik over Grand Canyon i 450 meters højdeuden sikkersnet, mens han hele tiden bad til Jesus.

Nik Walenda på line 450 meter over Grand Canyon.

– Tak Herre. Tak fordi du gjorde det kabel roligt, Gud.
Den kristne akrobat og vovehals Nik Walenda bad konstant i de 22 minutter, det tog ham at gå fra den ene side af Grand Canyon til den anden. Undervejs blev han overrasket over stærke vindstød, der fik linen til svaje.

Kristen artist-familie

– Det krævede alt, hvad jeg havde i mig at holde fokus hele tiden. Du aner ikke, hvor ondt jeg har i armene, sagde Walenda til Reuters efter overgangen. Undervejs måtte han to gange stoppe og gå ned på knæ. Første gang fordi det blæste, og anden gang fordi linen begyndte at svaje.

Nik Walenda

Familien Walenda har været cirkusartister i syv generationer, og de er kendt som ”The Great Walendas”. Niks mor, der er hans største fan, syr hans specielle bløde lædersko, som kan ”holde grebet” på en våd line. Niks oldefar, Karl Walenda, døde i 1978, da han faldt ned fra en line. Også to andre familiemedlemmer har mistet livet under farlige stunts. Men fare stopper ikke Nik:
– Mit liv er baseret på min tro. Hvis jeg skulle falde ned og dø, så ved jeg, hvor jeg går hen.
Nik Walenda, 34, er gift og far til tre. Også hustruen Erendira er cirkusartist, og frieriet foregik – naturligvis – med Nik på knæ på en line ni meter oppe i luften.