Hun hjælper dem ud af misbrug

Arianna Walker har startet Mercy Ministries i England. Hun er 40 år, gift og har to børn.
Arianna Walker har startet Mercy Ministries i England. Hun er 40 år, gift og har to børn.

Bibelstudier og masser af kærlighed hjælper faktisk unge kvinder ud af misbrug. Det fortæller Arianna Walker, leder af Mercy Ministries i England. Arianna kommer til København i september som hovedtaler på konferencen Forvandling.
Medfølelse og Guds kald fik Arianna Walker til at starte et kirkefunderet hjælpearbejde for nedbrudte 18-28 årige kvinder i England.

Hun leder organisationen Mercy Ministries, der siden starten i 2006 har hjulpet over 100 unge kvinder fra kirker landet over ud af alvorlige problemer som spiseforstyrrelser, selvskader, depressioner og misbrug af forskellig art. Den 27.-28.september skal hun tale på kvindekonferencen Forvandling i Københavns Kulturcenter. Her vil hun dele ud af sin erfaring om, hvordan Guds kærlighed kan bryde destruktive mønstre, forvandle liv og sætte fri.

Hjalp sin egen søster

Da Arianna som helt ung første gang hørte om Mercy Ministries i USA ved et møde i kirken i sin hjemby Bradford, blev hun dybt grebet af at høre om de unge kvinders skæbne.
– Det var, som om noget indeni mig blev vækket til live. Jeg vidste bare, at jeg en dag ville komme til at arbejde med unge kvinder i nød. Og jeg bad Gud vise mig, hvad jeg kunne gøre for at hjælpe dem, fortæller hun.

Hvad hun ikke havde forestillet sig var, at den første, hun skulle hjælpe, var hendes egen 10 år yngre søster, Debbie.
Selv om de begge havde haft en tryg barndom og forældre, der var præster i menigheden, blev søsteren som 12-årig seksuelt misbrugt af en mand og kom derefter ud i et omfattende stofmisbrug. Da hun var 16 år, kunne forældrene ikke magte at have hende boende hjemme længere, og Debbie kom hjem og boede hos Arianna og hendes mand.

– Jeg var den første, hun nogensinde fortalte, at hun var blevet misbrugt. Gennem hende så jeg virkelig, hvordan det er at være et brudt menneske som kristen. Fra hun var helt lille, havde hun lært, at Gud sørger for hende og beskytter hende. Men det, hun oplevede var, at hun ikke blev beskyttet mod den mand, der misbrugte hende. Hendes store spørgsmål var selvfølgelig: Hvor var Gud i alt det? fortæller Arianna.
Søsteren Debbie kom på et 8 måneders ophold hos Mercy Ministries i USA. Her havde hun tid til at søge svar på sine spørgsmål og fandt til sidst fred med Gud og blev sat fri af sit misbrug. Debbie fortæller: ”Jeg rodede rundt på mit soveværelse efter en bibel – ligesom jeg tidligere havde rodet rundt efter stoffer. Jeg bad: ’Gud, hvis du er til, så bevis det!’ Jeg satte mig ned og læste – og Gud mødte mig med sine løfter. Dér, tidligt om morgenen, besluttede jeg, at jeg ville holde fast ved min tro på Gud, fordi det opbygger mit liv i stedet for at ødelægge det.”

Gud skaber forandring

Søsterens totale forvandling motiverede Arianna til at oprette en afdeling af Mercy Ministries i England nær Bradford med et hjem og ”trænings”-center. Stedet drives udelukkende af gaver fra kirker og gaver fra enkeltpersoner.
Der er plads til 20 unge kvinder ad gangen, som kan komme og bo i 6 måneder, få bibelundervisning, individuel vejledning, sund kost og motion og blive styrket til at bryde med de destruktive mønstre, der nedbryder og ødelægger deres liv.

Mercy betyder barmhjertighed. På væggen i Mercy Ministries hjem for kvinder hænger et citat fra Bibelen: ’Barmhjertighed triumferer over dom.
– Mange af de kvinder, der kommer for at blive hjulpet, lever deres liv i fordømmelse.
– Det kan være, de fordømmer sig selv, eller føler andres fordømmelse – måske fra andre i menigheden. Det kan også være, de føler, at Gud fordømmer dem. Derfor er det vigtigt, at de her møder den livsforvandlende kraft, der er i Guds uforbeholdne kærlighed, fortæller Arianna.

– Pigerne kommer og bliver bygget op indefra. Vi hjælper dem til at blive klar over deres selvværd og støtter dem til at nå deres fulde potentiale. For det er jo ikke Gud, der forandrer vores liv. Men han forandrer os – og giver os kraft til, at vi kan forandre vores liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Spred håbet videre

Mercy Ministries følger pigerne i op til et år efter deres ophold og yder support til kirkerne, de kommer hjem til. Pigerne opmuntres til at tage del i deres menigheder og det samfund, der omgiver dem, og sprede håbet videre til inspiration for andre.
Når Arianna Walker i september kommer til konferencen Forvandling i København, vil hun dele af sin erfaring med nogle af de unge kvinder, hun har mødt gennem sit arbejde. Hendes budskab til de danske kvinder er, at det er muligt at bryde fri af usunde og snærende mønstre til et liv i frihed:
– Jeg vil gerne, de skal høre og forstå, at vi tjener en Gud, som kan helbrede og forvandle vores liv. Livet kan være svært og udfordrende, men vi har en overvældende Gud med en overvældende kærlighed for os. Han har givet os redskaber som tilgivelse og fornyelse af vores sind til at bryde lænker og blive sat fri fra det, der binder.
Hør mere om Arianna Walker på kvindekonferencen Forvandling 27.-28. september i Københavns Kulturcenter. Tilmelding på www.kvindetilkvinde.dk