Ny festival for tro og kunst i Hvide Sande

s5_GlobusTro og Kunst er navnet på Hvide Sandes nye kulturfestival, som samler kunst og gudstjenester.
Når De sidder med denne avis i hånden er Hvide Sandes nye kulturfestival ”Tro og Kunst” allerede halvvejs i afviklingen.
Festivalen, som begyndte den 27. juli og slutter 4. august, har en række topprofessionelle kunstnere med. De udstiller kunstværker i forskellige genrer og materialer i Helligåndskirken og Klittens Menighedshus i Hvide Sande. Formålet er at formidle religiøs og kirkelig kunst under alle former til lokale og turister i det vestjyske.
Anerkendte kunstnere som malerne Arne Haugen Sørensen og Adi Holzer udstiller tillige med skulptørerne Perry Oliver fra USA og Erik Heide fra Mors. I alt 22 kunstnere medvirker.

Friluftsgudstjenester

Ud over udstilling af de mange kunstværker byder kulturfestivalen Tro og Kunst på friluftsgudstjeneste, foredrag om kunst, alsangsaften og aftengudstjeneste med meditativ musik. Desuden bevæger projektet sig uden for Hvide Sande og inviterer på pilgrimsvandring i Haurvig området. En festlig gospel-koncert danner finale på festivalugen.Der er gratis adgang.
Eva