Over 20.000 på kristne sommercamps

Ligesom på mange andre kristne sommercamps var der i Mariager gjort noget helt ekstra ud af det for børnene. Her er det pandaen, som deltager i Mini-Guf for førskolebørn.
Ligesom på mange andre kristne sommercamps var der i Mariager gjort noget helt ekstra ud af det for børnene. Her er det pandaen, som deltager i Mini-Guf for førskolebørn.

Bibelcamping, kristne sommercamps og familielejre trækker stadig masser af kristne fra alle kirkesamfund og fra hele landet. En stort set nedbørsfri juli gav campinglivet ekstra kulør.
Mens august dagligt viser sit omskiftelige ansigt, er det blevet tid til at gøre status over sommerens kristne camping- og lejrliv.

Kun de allersidste bibelcampinger lakker nu mod enden, før sæsonens slutfløjt for kristne sommercamps lyder.
Fra Bornholm i øst til Hvide Sande i vest har glade mennesker samlet sig om tro og fællesskab i fortelte og camp-haller.
Der er blevet grillet, der har været løb og sportsdyste, god tid til at snakke og masser af møder omkring tro og liv.

Solskin i spandevis

Langt de fleste deltager for fællesskabet og troens skyld, men i år har en enkelt ekstra faktor vejet med på vægtskålen.
Juli 2013 var nemlig endt som den nedbørsfattigste nogensinde, havde det ikke været for de afsluttende skybryd, som bragte den op på en fjerdeplads.
Selvom nedbør ikke kan skræmme trofaste campister, kan strålende sol tiltrække tvivlerne – altså camping-tvivlerne.
Derfor kan en stribe camps også melde om stor deltagelse. En af dem er Sommercamp i Mariager.
– De seneste års massive fremgang i antallet af deltagere i Sommercamp ser ud til at have bidt sig fast, konkluderer camp-chef Jens Henrik Kirk om campen, som med 4565 deltagere netop slår sidste års rekord.
Også KFUM og KFUKs bibelcamping Holmsborg havde fremgang med omkring 400 deltagere.
– Nogle af dem blev i hvert fald tiltrukket af det dejlige vejr, mener deltager Elly Jørgensen fra Ejstrupholm.

20.000

Med omhyggelige beregninger og gode skøn når den samlede deltagelse i sommerens kristne camps og lejre op over 20.000. Her er der ikke talt deciderede børnelejre med, men teenagecamps og KFUM og KFUKs store teen-festival ”Wonderful Days”, som samlede 1200 teenagere i en uge, har fået sine deltagere noteret.

5000 deltagere var der igen på SommerOase og rigtig mange på Apostolsk Sommercamp i Kolding. Der var 1200 gæster på Missionsforbundets og baptisternes sommercamp på Sjælland.
Indre Mission samlede omkring 4000 mennesker fordelt på 15 forskellige bibelcampinger. Lige fra de helt små som Bornholm og Valby med godt 100 deltagere til Mørkholt, hvor flere end 1000 i løbet af syv uger, hvor Indre Missions egen campingplads holdt bibelcamping, var en del af det.

Mere end 35 steder

Derudover har UMO (Ungdom med Opgave) haft helt fyldt på deres familielejre; Balle Familielejr, som arrangeres af Familier på Vej, havde omkring 150 deltagere. Også i Luthersk Missions regi og hos Evangelisk Luthersk Mission har mange mennesker brugt sommeren på Gud og fællesskab. Desuden samler KFUM og KFUK omkring 800 deltagere til deres familieorienterede sommerarrangementer. De forskellige mindre camps rundt i landet er heller ikke glemt.
I alt bliver det – inklusive de internationale sommerlejre – til mellem 35 og 40 forskellige steder, hvor danskere, nydanskere og gæster fra udlandet har nydt Gud, hinanden og det smukke vejr.