På rejse med Gud

Anders Overgaard kan slet ikke få nok af Israel og overvejer at flytte derned igen.
Anders Overgaard kan slet ikke få nok af Israel og overvejer at flytte derned igen.

Den første dag Anders var på gaden for at dele troen, var forfærdelig. Men han opdagede senere den store glæde, oplevelsen fyldte ham med.
Anders Overgaard vendte i slutningen af maj hjem til Danmark. Han tog i februar af sted som Missionspilot med Israelsmissionens Unge, og opholdet i Israel blev kulminationen på et skelsættende år i Anders’ liv.

– Jeg havde ikke regnet med at sidde her i dag og have oplevet de ting, jeg har oplevet, fortæller Anders.
Han ser tilbage på et begivenhedsrigt år, hvor han har oplevet, at Guds planer og vores kalendere ikke altid er synkroniseret. For Anders gik turen forbi Børkop Højskole:
– Jeg havde jo aldrig nogensinde troet, at jeg skulle gå på Børkop. Jeg har haft ret mange fordomme om det sted. Det var ikke mig. Det der med Jesus var fint nok, men jeg havde ikke rigtig lyst til at snakke om det.
Men Anders’ fordomme blev gjort til skamme, og højskoleopholdet blev startskuddet til et begivenhedsrigt år:
– Fra den første dag på Børkop oplevede jeg bare, at det var Gud, som havde kastet mig ind der. Det har simpelthen givet mig så meget åndeligt.

Mission i øjenhøjde

I Israel oplevede Anders endnu engang, at Gud er større end menneskelige begrænsninger og bekymringer.
– Gademission havde jeg aldrig troet, at jeg skulle gøre, og den første dag vi var ude med ’Jews for Jesus’, var også forfærdelig. Men dagen efter var det bare SÅ fantastisk, og jeg havde sådan en ro. Man skulle bare dele budskabet, og det var helt vildt fedt at opleve den glæde, man fik ved det, siger Anders og tilføjer:
– Jeg har fundet ud af, at Gud kan bruge mig, og han vil bruge mig i sin mission til verden.
De mange indtryk og oplevelser har givet Anders en forkærlighed for et land, hvor konflikt og uenigheder ellers trækker overskrifterne:
– Det har givet mig en kæmpe brand for Israel. Jeg er godt nok ikke færdig med det land. Jeg overvejer at flytte derned, når jeg har taget min uddannelse. Jeg elsker bare Jerusalem, og jeg må bare tilbage igen.

Evangelium og backpacks

Anders føler, at han har fået nogle konkrete redskaber til, hvordan han skal møde mennesker i Danmark:
– Jeg lærte hos ’Jews for Jesus’ at fortælle evangeliet og fortælle hvad jeg tror på, og det er det, jeg tænker, jeg skal have ud, når jeg er på gaden. Nu har jeg været med til gademission i Vejle, og det var bare mega fedt at kunne tage sine erfaringer med hjem.
Selvom Anders er færdig som Missionspilot, er han langt fra færdig med at fortælle evangeliet:
– Jeg har fået en brand for at skulle rundt med budskabet i Danmark. Her i sommerferien har jeg snakket med en kammerat om at pakke vores backpacks og tage af sted i to uger og snakke om Jesus.
Efter sommerferien håber Anders, at han kan starte på Diakonhøjskolen. Med mindre Gud har andre planer.

Af Peter Kobbersmed,
kommunikationsmedarbejder i Israelsmissionens Unge