Sandhedens time inde for USA efter kemiske angreb i Syrien

Nyt fra Israel-forsideMens verden følger de nyeste rædsler om kemiske angreb på civilpersoner i Syrien, er opmærksomheden i stigende grad rettet mod Washington, hvor sandhedens time nu er inde for præsident Barack Obama.

Tre måneder efter at USA har verificeret, at sarin-gas er blevet taget i brug i Syrien,. hvilket fik USA til at drage “røde linjer” for dets indgriben, foreligger oplysninger om, at præsident  Bashar Assads styrker påny har rettet kemiske angreb mod sagesløse civilpersoner med store tabstal  til følge.

Er USA en papirtiger, når det drejer sig om en amerikanske militær involvering i Mellemøsten?

Obama tæller på knapperne. Han er i en prekær situation: skal, skal-ikke. Hans fornuft vil nok advare ham imod et sådant eventyr. Men der står andet på spil: USA’s troværdighed som moralsk leder af verden.

 

Ørkensand

 Det er, som om det glorværdige “arabiske forår”  er forsvundet i ørkensandet.

 En af Israels kendteste klummeskrivere, Ari Shavit, skriver dag i sin avis “Ha’aretz”, at hvis civile kan gasses til døde i 2013, står vi over for verdens ende.

 – Det er slutningen på en verden, som prøvede at opnå en rimelig international ordning, hvori Mellemøsten er en del, skriver han. Dommedagsvåben truer nu Mellemøstens fremtid. Idag er det syrere, der er ofre. Imorgen kan det være israelere, europæere og amerikanere. Det er på tide at bryde fri af moralsk relativisme, multikulturelt hykleri og politisk korrekthed, som forhindrer os i at se vores  naboskab, som det virkelig er.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Ben-Yishai

En anden israelsk klummeskriver, Ron Ben-Yishai, skriver i avisen “Yediot Aharonot”, at det trængte syriske styre frygter, at den frie syriske hær planlægger at udvide området under dets kontrol, og at det derfor har besluttet at bruge kemiske våben

 Han skriver:


Artiklen fortsætter efter annoncen: – Assad  ved, at den amerikanske trussel om at gå til operativ handling som reaktion på kemiske angreb er ved at forsvinde. Obama har erklæret, at han ikke ønsker at intervenere militært i Syrien, og den amerikanske generalstabschef, Martin Dempsey har over for kongressen forklaret, hvor vanskeligt det vil være at intervenere i Syrien eller indføre en “”ikke-flyvnings”-zone i grænseområderne. Syrerne sporer svaghed – og opfører sig i overensstemmelse med det. De ved, at Rusland og Kina vil støtte dem i sikkerhedsrådet, hvis det ufattelige skulle ske, at USA og europæerne beslutter sig for at handle.

 

Frankrig

Den eneste beslutsomme røst der høres, er Frankrigs. 

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, siger til fransk TV, at det internatioale samfund må reagere med magt, hvis påstanden viser sig at være sand, at den syriske regering er ansvarlig for kemiske angreb mod civile.


Artiklen fortsætter efter annoncen: