Udbryder-evangelist kastes ud fra fly

Der er ikke lang tid til at tage en beslutning, når man er låst fast tæt på skyerne uden faldskærm...
Der er ikke lang tid til at tage en beslutning, når man er låst fast tæt på skyerne uden faldskærm…

Den evangeliserende udbryderkonge Anthony Martin blev smidt ud fra et fly, mens han var inde i en låst kasse med håndjern på. Han vil bruge stuntet til at dele budskabet om sand frihed.

For at fejre udgivelsen af en ny bog er udbryderkongen og evangelisten Anthony Martin netop blevet kastet ud fra et fly med håndjern på i en låst kasse. Han fejrer dermed 25 års jubilæum på en lignende bedrift, men han har også et kristent budskab.

Er det ikke bare et stunt for at få solgt flere bøger og komme i medierne? Muligvis, men Anthony Martin påstår, at hans liv reelt er i fare, når han hænger oppe i luften og med faretruende hastighed nærmer sig jorden.
Således udlover han en dusør på hele 25.000 dollars (140.000 kr.) til den, som kan bevise, at han har brugt falske håndjern eller låse til et eneste af hans mange flugtforsøg.
Museet og tv-programmet ’Ripley’s Believe It Or Not’ har på et tidspunkt kåret ham til at være den største udbryderkonge af dem alle i hans efterhånden lange karriere, som altså havde sit hidtidige højdepunkt for 25 år siden, da han som kun 22-årig lavede et lignende stunt.
Han forklarer til Christian Post, at mens alle hans venner dyrkede sport og lavede mere almindelige ting som børn, så var Anthonys store interesse låse og nøgler. Derfor samlede han på låse, for at finde ud af, hvordan de var lavet. I dag er han – ikke så overraskende – officielt registreret som pengeskabstekniker og reparatør.
– Det er som at løse et puslespil, forklarer han om det meget passende job.

Ny bog bryder isen

Det nye stunt var også for at gøre opmærksom på en nyudgivet bog. Den utraditionelle evangelists bog hedder ’Escape or Die: An Escape Artist Unlocks the Secret to Cheating Death’, og det er en blanding af bibelske historier og historier fra dagligheden, som underbygger hinanden.
Målet med bogen er at give redskaber til at ”bryde isen”, når man skal dele troen på Jesus med familie, venner og bekendte. Anthony Martin fortæller, at mennesker som før har haft svært ved at dele troen, har fundet hjælp til at gøre dette med bogen.

En metafor for noget større

Anthony Martin kender, lige som de fleste af os, det at være i en situation, hvor man kun har lyst til at komme væk derfra. Han mener, at hans egne flugtforsøg er en metafor for noget større:
– Hvor mange af os har ikke været i en ubehagelig situation og bare ønsket, at vi kunne komme ud af den? Eller været i et job, hvor vi følte os som låst fast i en boks? spørger han.
– Så der er den her stærke metafor, men åndeligt set sagde Jesus også: ”Den som sønnen sætter fri, er virkelig fri” forklarer Anthony Martin om koblingen til troen.

Højt oppe eller tæt på jorden?
Martins nye bog.
Martins nye bog.

Han sammenligner sine første flugtforsøg for 25 år siden med den åndelige virkelighed, vi står i. Der er ikke ubegrænset tid til at tage et valg:
– På samme måde har mennesker kun et bestemt antal beslutninger, som vil bestemme, hvad der vil ske i livet efter dette liv på jorden, siger han og forklarer, hvordan han i sit første flugtforsøg fra et fly ikke kunne se ud af kassen, han lå i. Han kunne heller ikke mærke, at han faldt nedad. Han kunne kun høre på den kraftige vind udenfor kassen, at han faldt hurtigt nedaf.
– Mange gange lever folk deres liv på samme måde – i en utrolig fare, uvidende om, at de har brudt Guds love, og at der vil komme en Dommens Dag. Og de ved ikke, hvor højt oppe de er. De ved ikke, hvor lang tid de vil leve. Og i mellemtiden har Gud lavet den her vidunderlige flugtvej, ved hvilken vi kan blive sat fri fra vores synd og ”lande” sikkert på den anden side af livet med Jesus Kristus som ”faldskærm”, siger han.
Udover at lave sine stunts, har han også overlevet at blive begravet levende og at blive sænket ned under isen i et stålbur fyldt med vand – og meget mere.
Så længe han overlever disse stunts, taler Martin også rundt i forskellige kirker for at fortælle om de langt større ting, som Jesus gjorde, da han levede på jorden.