16.000 liv…

s6_Nissen, Henri_(FRITSKRABT)_CMYK_2894Det lykkedes for en gangs skyld Retten til Liv at få opmærksomhed, da foreningen i lørdags plantede 16.000 kors på en mark ud til hovedvej E45.

De 16.000 hvide kors gør det pludselig virkeligt for os, hvor mange børn, det drejer sig om. Selv i små kommuner drejer det sig typisk om 100 børn om året.
Selvfølgelig reagerer politikerne negativt, for Korsmarken er en torn i øjet på dem, der er politisk ansvarlige.
Kun de mest hårdkogte politikere har det formentlig godt med, at der sker så mange aborter. Men de har ofret de etiske betænkeligheder til fordel for ”kvindens ret til at bestemme over sin egen krop”, som et af slagordene lyder. I praksis betyder det ”kvindens ret til at aflive sit eget barn”. I hvert fald så længe det endnu er i hendes krop, og det er da heldigvis også kun i de første 12 uger, hun har lov til det. (Desværre giver abortankenævnet hvert år ekstra tilladelser til nogle aborter indtil 20. uge.)
Da Kristendemokraterne en kort periode fik en repræsentant i Folketinget med Per Ørum, forsøgte han at fremsætte en abort-handlingsplan. Den skulle blot begrænse de 16.000 årlige aborter gennem mere rådgivning m.m. Men han mødte en mur af modstand fra alle partier.
De 40 år med ca. 750.000 lovlige aborter på sygehusene har rykket ved vores begreber.
I starten var det utænkeligt, at man ville aflive ufødte børn på grund af et handikap. Nu råder læger rutinemæssigt forældre til abort – blot man har en mistanke. 431 børn blev i 2011 aborteret på mistanke om handikap. Også barnets køn inddrages nu i nogle forældres beslutning.
Selv om det aldrig er rart at gå op imod folkestemningen, så er det nødvendigt at bryde det politiske tabu om abort, så befolkningen bliver klar over, hvad der sker.
Som den politiske situation er nu, er der intet håb om at få afskaffet den fri abort. Men KD og vi andre, som mener, at det er forkert at tage et ufødt menneskeliv, kan forsøge at få nedbragt antallet. Fx ved at arbejde for obligatorisk rådgivning – specielt for de helt unge abortsøgende piger, hvoraf kun 8 pct. i dag tager imod den frivillige rådgivning.
I Tyskland er der 1/3 færre aborter. Det kan meget vel skyldes, at man der har obligatorisk rådgivning af alle abortsøgende. Så de i det mindste ved, hvad de gør.
Og hvem ved, om ikke også de mange hvide kors får nogle til at overveje en planlagt abort en ekstra gang? For uanset de politisk-
korrekte slagord, så er det jo dog et menneskes liv, man tager.