80’er-lovsangsband genopstår

Beraka var et af de vigtigste lovsangsbands i Danmark i 80’erne og 90’erne. Her er gruppen på scenen i 1987 under liveoptagelsen i Mercurteatret af den første LP ’Tusind skønne tanker’
Beraka var et af de vigtigste lovsangsbands i Danmark i 80’erne og 90’erne. Her er gruppen på scenen i 1987 under liveoptagelsen i Mercurteatret af den første LP ’Tusind skønne tanker’

Beraka – lovsangsbandet, som prægede Danmark i firserne og halvfemserne – samles igen om at skabe lovsang og tilbedelse den 28. september i Københavns Frikirke.

Der har været stille omkring lovsangsgruppen Beraka i over 20 år.

Men den 28. september 2013 om aftenen går musikgruppen på scenen igen på Filippavej, hvor Københavns Frikirke stiller deres lokaler til rådighed.
Det vil blive en aften med fokus på lovsang og tilbedelse med Jesus i centrum.

Overraskelse i Nexø

For præcis et år siden mødtes gruppen for første gang i over 20 år i Nexø på Bornholm, hvor to af gruppens medlemmer bor. De tilbragte en hel weekend sammen, delte liv med hinanden, havde det sjovt, og til sidst bankede de rusten ud af instrumenterne og tog fat på at spille.
Instrumenterne viste sig ikke at være så rustne endda, da alle gruppens medlemmer gennem alle årene har været aktive musikere og sangere i forskellige sammenhænge, både på den rytmiske og den klassiske musikscene.
Det var en overrasket menighed i Nexø Frikirke, der mødte op en søndag formiddag i august 2012, da et næsten samlet Beraka stod på scenen og var lovsangsgruppen den formiddag. Desuden prædikede Jens Peder Pedersen ved et tilfælde, en prædikant, som Beraka ofte har deltaget sammen med for år tilbage.

Den samme velsignelse

Det, der var det specielle ved den formiddag, var, at man oplevede det som om, der stadig var den samme velsignelse over gruppen, som dengang gruppen var aktiv, siger flere af gruppens medlemmer. Navnet Beraka betyder da også ”velsignelse” og er samtidig navnet på den dal, hvor kong Josafat fejrede sejren over filistrene. Hans strategi var at stille lovsangerne foran hæren, hvilket gav ham sejren.

Deltagerdisciplin

Siden formiddagsgudstjenesten i Nexø frikirke har dele af Beraka spillet til Worship Extended i Mariager. Og nu har du som sagt mulighed for at opleve en næsten helt samlet gruppe igen på Filippavej. Det vil være en lovsangsaften, hvor fokus ikke vil være på enkeltpræstationer, men hvor overskriften for aftenen vil være det, Paulus taler om i Kol. 3:16:
”Lad Kristi ord bo i rigt mål hos jer. Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud.”
En aften med Beraka er først og fremmest en deltagerdisciplin, hvor ingen behøver nøjes med at være tilskuer.