Dare2care: Alle kan gøre noget

Ved gruppearbejdet kunne deltagerne inspirere hinanden.
Ved gruppearbejdet kunne deltagerne inspirere hinanden.

Dare2Cares støttegruppe til fordel for A21 – en internationale anti-menneskehandels-organisation – mødtes for første gang i Herning i sidste uge.

25 mennesker mødtes en ganske almindelig onsdag i Herning.

Det var støttegruppen Dare2Cares første officielle møde.
Dare2Care er startet som en anti-menneskehandels-støttegruppe til det verdenskendte The A21 Campaign, som har til huse i Grækenland og som gennem de seneste 5 år har arbejdet intenst og med stor success i kampen for menneskers frihed.

Skabe bevidsthed

Det første og vigtigste budskab denne aften var, at skabe opmærksomhed omkring det voksende problem med sexslaver. Der opfordredes til at dele budskabet om sexslaverne, hvor end man kommer frem. På arbejdspladsen, blandt venner, i kirken, i familien, til fodbold og i træningscenteret.
– Initiativet bag Dare2Care er bl.a. at skabe en bevidsthed omkring menneskehandel, som er den hurtigst voksende kriminalitet i verden i dag, fortæller Lisbeth Asmussen.
Dare2Care blev startet i marts i år og ideen med at holde et infomøde, skal ses i lyset af ordene om, at “ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.”
Lisbeth Asmussen fortæller, at Dare2Cares ønske er at afholde en kontinuerlig bred vifte af støtte- og oplysningsarrangementer, der både kan finde sted i folkeskoler, på gymnasielle uddannelser, i foreninger, organisationer og kirkelige samfund.
– I øjeblikket arbejder vi på at holde en støttekoncert, så vi kan samle penge ind til de ofre, der allerede er reddet ud af slaveri og befinder sig på de Safe Houses, som A21 har rundt omkring i Europa, fortæller hun.
Aftenen bød på flere forskellige input, bl.a en mulighed for at samles i mindre grupper og lade sig inspirere til at finde ideer og tanker om, hvordan man sammen kan være med til at gøre en forskel i kampen mod menneskehandel.

Hjælpe hvor jeg kan

En af de fremmødte, Stephanie Jørgensen er kommet denne onsdag, fordi hun ønsker, at kvinder og børn får hjælp til at komme ud af det slaveri, de er havnet i.
– Første gang jeg hørte om Human Trafficking blev jeg simpelthen så sur! Jeg kan slet ikke fatte, at nogen kan gøre sådan noget, og mener helt klart ikke, at vi bare kan ignorere dette problem. Selvom jeg som ene person ikke kan gøre en kæmpe forskel, må jeg hjælpe der, hvor jeg kan!, fortæller hun.
En anden af de fremmødte er Rikke Kiel og hun forklarer:
– Jeg kan være en stemme for hende, der ikke selv kan tale. Derfor er det helt naturligt jeg vælger at være en del af Dare2Care. Vi er blot mennesker, som har hørt om problemet, og vi vil gerne aktivt gøre noget.
Drømmen om at se flere og flere mennesker i frihed, og knække den ellers så kedelige kurve, driver Dare2Care fremad. De er ikke et sekund i tvivl om, at mange flere kan være med til at gøre en enorm forskel, når bare hjertet er med i arbejdet.
– Vi glæder os særligt til at se flere og flere mænd stå frem og sige nej til kvindehandel, som menneskehandlen i høj grad handler om, og således være nutidens frihedskæmpere, afslutter Lisbeth Asmussen.
Eva