Færinger inviterer Danmark med

Kári Vitalis
Kári Vitalis

Bare fordi man kommer fra et lille ø-samfund, behører man ikke tænke småt.

Det er Kári Vitalis, som sammen med Bárður S. Solmunde arrangerer Y2013 i badmintonhallen i Kláksvík på Færøerne, et godt eksempel på.
Y2013 kunne bare have været endnu et lokalt ungdomsarrangement i en større kirke.
Men Kári og Barðúr tænker større end det. Derfor er eventet den 28. september, som allerede havde sin ilddåb sidste år, nu målrettet ikke blot hele Færøerne, men også Danmark.
– Sidste år havde vi sammenlagt 2000 mennesker forbi eventet, mens 1500 så med på livestreamingen på nettet, fortæller Kári.
I år har arrangørerne inviteteret Euroclass og International Apostolsk Bibelskole (IABC) fra Kolding i Danmark med til deres event – blandt andet for at gøre det mere interessant for danskere. Men også for at vise noget om mulighederne i Danmark for færingerne.
– Vi vil gerne, at de unge færinger skal få en bedre idé om, hvad der er at komme efter i Danmark, når det gælder efterskoler og bibelskoler, forklarer Kári.

Tunnellen er gratis

Han er i det hele taget optaget af, at deltagerne på Y2013 skal få noget med hjem.
– Det vigtigste er, at vi ønsker at styrke og støtte deltagerne i deres tro, så de bliver opmuntret til at leve 100% for Jesus, forklarer han.
Eventet er fuldstændig gratis. Endda tunnellen, som man skal køre igennem for at komme til Kláksvík, er gratis den dag.
– Det er en måde, så de unge, som måske ikke har så mange penge, også kan føle, at de har råd til at være med, forklarer Kári.
Selve eventet varer fra eftermiddag til langt ud på natten. Og der er masser af forskellige programpunkter.
– Euroclass og IABC starter dagen med dans, drama, vidnesbyrd og sang. Senere på dagen medvirker de også med en workshop. Senere på aftenen står forskellige færøske ungdomsgrupper for en variation af taler, dans, drama, lovsang, vidnesbyrd og fede videoer. Til sidst på aftenen slutter vi med koncentreret lovsang i omkring tre kvarter, som det kendte færøske lovsangsband Lívdin kommer at stå for, fortæller Kári og opfordrer endnu engang danske unge til at se med på y2013.fo.

s22_store_kor