Fyld din sjæl

s22_CD_christawellsChrista Wells leverer dybe tekster og smuk musik på sin nye album, som opfordrer os til at lade os fylde af Guds Ånd i hverdagen.

I 2006 vandt Christa Wells en Dove Award for ’Songwriter of the Year’ for hendes rørende sang, ’Held’ som blev sunget af Natalie Grant.
Så der er ingen tvivl om, at hun kan skrive sange. Det hører man også igennem hele albummet, som er fyldt med fængende og eftertænksomme tekster. Men selv om Christa Wells formår at skrive, så kan hun i den grad også synge selv.
Hendes smukke og bløde stemme er helt enkelt bare utrolig behagelig at lytte til. Man bliver hurtigt følelsesmæssigt berørt af hendes intime stemme, og for en kristen vil denne følelse forstærkes af hendes stærke tekster. Hvis hun sang om brudt kærlighed, så ville jeg nok ikke kunne holde ud af høre på den slags musik på så mange gennemlytninger, som jeg har haft ved denne her, men på grund af de stærke tekster, så bliver det hurtigt til let poppede lovsange, som udtrykker dét, hjertet vil sige i stedet for.

Hendes stemme kan godt minde lidt om Brooke Fraser, Audrey Assad og JJ Heller, for at nævne et par stykker. Det er ikke, fordi Wells kan noget ekstraordinært med stemmen, men blandet sammen med den lette og harmoniske musik i baggrunden, går det op i en højere enhed.
Den harmoniske og behagelige musik er måske også pladens svaghed, fordi mange af numrene efter nogle gennemlytninger godt kan lyde lidt ensformige for min smag. Der mangler måske lidt kant – men det er nok også en smagssag. Hvis du ikke kender Christa Wells i forvejen, så synes jeg, du skal tjekke dette album ud.
Henrik