Fantastisk opbakning

1.312 tilskuere gav FC Udfordringen en fantastisk opbakning, da klubben kæmpede med OB. Og TV3s sportskanal og flere andre medier fortalte om den spektakulære kamp.
1.312 tilskuere gav FC Udfordringen en fantastisk opbakning, da klubben kæmpede med OB.
Og TV3s sportskanal og flere andre medier fortalte om den spektakulære kamp.

1.312 tilskuere så kampen på Valby Stadion. Heraf var de tusind formentlig FCU-fans. Publikum bakkede David op mod Goliat…

Det var årets fodboldkamp. David mod Goliat skrev aviserne.

Vi vidste på forhånd, at FC Udfordringen næsten ingen chancer havde imod superligaspillerne fra OB.
Men som træner Tobias Ambs-Thomsen udtalte til EkstraBladet: – Om vi taber 1-0 eller 20-0, så kan ingen tage fra os, at vi er nået hele vejen til anden runde i selve hovedturneringen. OB-kampen er vores syvende, og det er da en sejr i sig selv at nå så langt.
Hvortil EkstraBladets journalist Peter Sloth konkluderer: Må Herren være FC Udfordringen nådig mellem 19-21.50 i aften.
Han havde tidligere spurgt træneren, om han forventede hjælp fra oven. Men Tobias mente, at Gud nok havde andet at tage sig til, så spillerne måtte klare sig med egne talenter.
Og selvfølgelig tabte FCU, men spillerne kæmpede flot og spillede virkelig op til OB.
Og det lykkedes endda FCUs Martin Everland at pløkke bolden ind hos OBs målmand efter 30 minutter, så der stod 3-1.
”Efter et fantastisk løb ind i feltet af Christoffer Randrup fik Mads Toppel halvklaret første forsøg, men Martin Everland stod klar på riposten, og så eksploderede det entusiastiske hjemmepublikum i et utroligt brøl, som selv ikke en hær af korsriddere i det afgørende ridt mod mod Jerusalem ville kunne have overgået,” skrev EkstraBladet begejstret.
Men i det lange løb havde OBs professionelle spillere naturligvis bedre kondition og hurtighed, så den hæsblæsende kamp sluttede med 9-1.
Men de 1.312 tilskuere havde fået sig en uforglemmelig oplevelse. Og OB kvitterede på sin hjemmeside ved at skrive:
”Stemningen i Valby Idrætspark var til gengæld Superligaen værdig, og fighten og viljen hos hjemmeholdet var beundringsværdig og førte dem til et par rigtig fine gennemspillede angreb.”

Humor i pressen

EkstraBladet, OnSide, TV3 sport, P3, DR tv, TV2 og flere andre medier fortalte om Davids kamp mod Goliat og andre bibelske sammenligninger, da FC Udfordringen og superligaklubben OB mødtes.
Over billedet i EkstraBladet af spillerne på knæ står der: ”Fri os fra ydmygelsen” og billedteksten lyder: Hjælp fra det høje: Med mindre Frelseren selv træder ind i de undertippedes startopstilling, ligner det pokaldommedag, når den lille københavnerklub møder selveste OB”.
Også Sport Fyn fortalte om den tapre kristne fodboldklub. Kristeligt Dagblads hjemmeside kristendom.dk skrev om klubben, hvor man be’r før en kamp.
Da Tv3s sports-kanal bragte kampen, udbrød kommentatoren: Nu få Udfordringen gud-hjælpe-mig et mål imod OB!

s19_avis