Netanyahu til verden før Rohanis charmeoffensiv: I må stå fast”

Nyt fra Israel-forsideStatsminister Benyamin Netanyahu  har appelleret til verden om at stå fast over for hvad Jerusalem betegner som en iransk charmeoffensiv med opgivelse af  flere punkter i Teherans atomprogram.

Han sagde på et ministermøde, at disse punkter omfatter standsning af Irans atomberigelsesprojekt, fjernelse af al uran-berigelse, lukning af uran-berigelsesanlægget i Qom og standsning af pluton-sporet.

 

Blot en kombination af disse fire skridt vil udgøre en reel standsning af atomprogrammet, sagde Netanyahu på regeringsmødet.

“Timing” en af hans kommentarer, siges det i diplomatiske kredse i  Jerusalem, er knyttet til forventninger i Jerusalem om, at den iranske præsident Hassan Rohani vil fremsætte “følere” under hans forestående besøg i USA og tale til FN’s generalforsamling.

Presset på Iran må øges og ikke lempes, siges det i Jerusalem før FN-samlingen.

 

Netanyau skal i slutningen af måneden mødes med Obama, og der knytter sig store forventninger til Netanyahus oplæg til dette program.


Artiklen fortsætter efter annoncen: