USA forsikrer Israel om at aftalen om kemiske våben vil være effektiv

Nyt fra Israel-forsideUdenrigsminister John Kerry har forsikret Israel om, at den amerikansk-russiske aftale om at tilintetgøre Syriens lager af kemiske våben vil være effektiv, kort efter at statsminister Benyamin Netanyau havde udtalt, at Israel håber, at aftalen vil resultere i en total ødelæggelse af dette våbenarsenal.

 

Kerry udtalte dette under en mellemlanding i Israel, hvor han sammen med Netanyahu afholdt en pressekonference med fokus på implementeringen af ødelæggelsen af de syriske våbenlagre.

Det var nok Syrien som var på dagsordenen på pressemødet,  men alle vidste, at bekymringen gjaldt  Iran og dettes atomprojekt.

Israelske politiske ledere har givet udtryk for mishag med præsident  Barack Obamas håndtering  af Syrien-krisen og frygter, at en amerikansk fejlslagning  med truslerne om en militærhandling vil opmuntre lande som Nord-Korea og Iran til at fortsætte med deres atomprojekter.

 

Obama: “Er Syrien seriøs”?

Obama har i et interview med den amerikanske TV-staton “60 minutes” sagt, at det internationale samfund må gennemføre planen om at ødelægge de syriske masseødelæggelsesvåben.

– Det er måske det første skridt på vejen til hvad der potentielt kan vise sig at være afslutningen på grusomme blodsudgydelser, sagde han.    


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Dette er et af de største sådanne lagre i verden sagde han. Lad os nu se, om syrerne er seriøse.

 

Fra FN-hovedkvarteret i New York oplyses, at generalsekretær Ban Ki-moon er “forpint” over en beretning, han vil forelægge sikkerhedsrådet mandag formiddag om en “overvældende” bekræftelse angående de våben, der blev brugt i angrebet den 21. august nær Damaskus, hvorunder flere hundrede blev dræbt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: