’Allah’ forbudt i kristen avis

s10_Al-Kitab-bible-allah_540_374_100Kristne protesterer, efter at en domstol i Malaysia har afgjort, at den kristne avis Herald ikke må bruge ordet ’Allah’.
Ifølge dommer Mohamed Apandi Ali er ordet ’Allah’ ikke en uløselig del af kristendommen, og kristnes brug af ordet ”skaber forvirring”. Dommen overtrumfer en lavere domstols afgørelse fra 2009, som fastslog, at den romersk-katolske avis gerne må bruge ’Allah’.
De kristne appelerer nu dommen til Malaysias højesteret.
Både den malaysiske bibel Al-Kitab og de kristne kirker bruger ’Allah’ om Gud. Bønnen Fadervor starter med ”Allah, bapa di syurga”, og avisen Heralds redaktør undrer sig over, at en ugeavis ikke må bruge Allah, mens ordet bruges om Gud i landets bibel og i kirkerne.
Mange muslimer oplever afgørelsen som en sejr for jihad, andre ser det mere som en politisk markering fra regeringspartiet.
De kristne i landet vil dog ikke tvinges til at opgive brugen af ’Allah’, som var landets ord for gud, før islam kom til. Allah har været brugt i bibler og gudstjenester på det malaysiske sprog i over 400 år.
Omkring 10 procent af Malaysias befolkning på 29 millioner er kristne, 61 procent er muslimer og knap 20 procent er buddhister.
Bodil