Biskop vil ændre fokus

Steen Skovsgaard synes ikke, at kirken skal være optaget af lukke ned, men derimod at trække flere mennesker til.
Steen Skovsgaard synes ikke, at kirken skal være optaget af lukke ned, men derimod at trække flere mennesker til.

Steen Skovsgaard vil have fokus væk fra kirkelukninger og over på kirke-opfyldning.

Forleden var der en menighedsrådsformand, som mindede mig om, at biskop Græsholt engang har sagt: ”Vi har ikke for mange kirker her i Lolland-Falsters Stift – men vi har for få kirkegængere!”

Sådan skriver Steen Skovsgaard, biskop i Lolland-Falster stift, hvor der efter Kirkeminister Manu Sareens udmelding er 24 lukningstruede kirker.
Steen Skovsgaard står også bag initiativet ”Fyld Kirkerne”. Han ønsker ikke at acceptere fokus på lukning, men har i stedet etableret et udvalg, som skal arbejde på at tiltrække flere kirkegængere.
– Det er nu, at vi skal træde i karakter, løfte hovederne og huske, at Gud er mægtig i de svage! Gud gjorde sig lille, han ophøjede det ringe, for at intet menneske, intet lille fællesskab skal føle sig overflødigt eller lukningstruet, skriver biskoppen.

Bøj ikke hovedet

Han opmuntrer sit stifts provster og præster til at holde ud.
– Vi må stå sammen og forene alle gode kræfter – og tage himlen til hjælp! Som det hedder i benediktinerordenens valgsprog: Ora et labora. Bed og arbejd. Begge dele skal med.
– Så lad os ikke bøje hovederne, når ministeren nu sår tvivl om de små sognes berettigelse; men lad os stå sammen og være medarbejdere på hinandens glæde.