Knægter ytringsfriheden

- Bilisterne ser nemlig i forvejen på alt fra burgerreklamer til en kæmpe DC 9 flyvemaskine langs motorvejen, forklarer KDs formand Stig Grenov som argument for, at det er smagsdommeri, når Vejdirektoratet påbyder korsene fjernet.
– Bilisterne ser nemlig i forvejen på alt fra burgerreklamer til en kæmpe DC 9 flyvemaskine langs motorvejen, forklarer KDs formand Stig Grenov som argument for, at det er smagsdommeri, når Vejdirektoratet påbyder korsene fjernet.

Når vejdirektoratet kalder Retten til Livs korsmark for propaganda, så knægter de ytringsfriheden, mener Kristendemokraternes formand Stig Grenov.

Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, mener Vejdirektoratet udøver smagsdommeri, når de dømmer de 16.000 kors ved E45 ulovlige.
– I Danmark kan man tegne Muhammed med en bombe i turbanen, kalde blendede fisk i en foodprocessor for kunst eller rende rundt uden en trævl på kroppen i en Gay Parade. Men hvis nogen rejser 16.000 kors og påpeger, at politikerne har sat kikkerten for det blinde øje, og intet gør for at nedbringe antallet af provokerede aborter, så nedlægger Vejdirektoratet veto, siger Stig Grenov.

Det er nødvendigt

Kristendemokraterne har stor forståelse for korsaktionen.
– Vi ser ikke korsene som sten mod den enkelte kvinde. Vi har til gengæld fuld forståelse for, at det er nødvendigt at ruske i de ansvarlige folketingspolitikere, der lader drengene feste videre, mens pigerne og barnet betaler prisen. Staten gør intet for at nedbringe antallet af aborter gennem oplysning eller sociale tiltag. Det er forståelsen af mennesket som unikt og uvurderligt, der derved bringes i fare, forklarer han og fortsætter:

Smagsdommeri

– Det smagsdommeri, som Vejdirektoratet udøver ved at påbyde korsene fjernet, er til gengæld en knægtelse af ytringsfriheden. Det er absurd, når Martin Østergaard, Pressechef ved Vejdirektoratet, giver udtryk for, at korsene kan tage opmærksomheden fra trafikken, og at det er farligt. Bilisterne ser nemlig i forvejen på alt fra burgerreklamer til en kæmpe DC 9 flyvemaskine langs motorvejene. Måske Vejdirektoratet skulle holde sig til vejene i stedet for at blande sig i holdninger.
Retten til Liv er helt enige.
– Det er rigtig set. Netop når Vejdirektoratet bruger ordet propaganda, går de ud over deres beføjelser, siger Ellen Højlund Wibe.