Har fået ny energi til kampen

Ellen Højlund Wibe lader sig ikke slå ud af hverken hærværk eller hademails. Foto: Nicolai Kristensen.
Ellen Højlund Wibe lader sig ikke slå ud af hverken hærværk eller hademails. Foto: Nicolai Kristensen.

Retten til Livs landssekretær, Ellen Højlund Wibe, er ovenud tilfreds med mediedækningen og er blevet meget opmuntret af de mange kristne, som har fået ny kampgejst.

– Vi er blevet dækket på alle medieflader, tv, aviser og radio, nationalt og lokalt, fortæller en glad og tilfreds landssekretær i Retten til Liv, Ellen Højlund Wibe.

– Debatten om ytringsfrihed og vejdirektoratet kan på den ene side ses som en afsporing af debatten, der hindrer os i at komme til at tale om det egentlige – nemlig barnets menneskeværd, forklarer hun.
– Men samtidig giver alt ståhejet også bare ekstra taletid og mulighed for, at vi kan prøve at få debatten tilbage på sporet.
– Jeg er flere gange blevet positivt overrasket. For eksempel kunne jeg inde på Ekstra Bladets hjemmeside se, hvor mange der egentlig synes, at det er ok, at vi rejser en vigtig debat – også selvom de ikke er enige, siger Ellen Højlund Wibe.
Hun har også fået mange opmuntrende mails både fra mennesker, som er enige i sagen, men også fra dem, som ikke mener det samme, men synes, at Retten til Liv skal have lov til at markere sine holdninger.

Rammer mig ikke

Der ender også en 10-15 hademails i hendes mailbox hver dag, men det tager hun ikke så tungt.
– Den der firkantede fordomsfuldhed rammer mig altså ikke, forklarer Ellen.
Heller ikke hærværket på omkring 200 af korsmarkens kors slår hende ud.
– Heldigvis er det kun et lille bitte hjørne, som ikke ødelægger helheden. Faktisk har jeg ondt af de mennesker, som har følt sig så provokerede og ikke har kunnet finde ud af at reagere på anden måde end med aggression. De har nægtet at forholde sig til den etiske udfordring.

Nedmejning af mindet

– Jeg ser også de væltede kors som et udtryk for, at her raser forførelsen fra løgnens fader virkelig, fortæller hun.
Retten til Liv har besluttet at lade de væltede kors ligge.
– De er et visuelt udtryk for den nedmejning af både sandheden om og mindet over de ufødte børn og kvinderne.
En af de allerstørste opmuntringer for Ellen Højlund Wibe har været opbakningen til selve aktionen.
– Jeg fornemmer, at de danske abortmodstandere har fået en fornyet gejst og tro på, at det nytter noget at engagere sig i kampen, fortæller hun.
– Måske har vi følt os lidt alene med lysten til at kæmpe i en periode. Derfor betyder det rigtig, rigtig meget og giver mig ny energi til kampen at se denne gejst.