Dine tider er i Guds hænder

Nogle gange har man brug for at drømme sig tilbage i tiden, skriver ”Ole”. (Modelfoto)
Nogle gange har man brug for at drømme sig tilbage i tiden, skriver ”Ole”. (Modelfoto)

Jeg tænker meget over tiden

Kære Orla Lindskov
Under min sygdomsperiode har jeg tænkt meget over det med tiden. Hvad er tiden for noget? Jeg frygter for fremtiden. Jeg ville allerhelst, at den slet ikke kom. Nutiden er svær for mig på grund af sygdommen.
Jeg oplever, at vennerne under min sygdom kun sjældent besøger mig eller ringer til mig. Vi havde så mange gode timer sammen, før jeg blev syg.
Min fortid har været en lykkelig tid for mig. Gid jeg kunne vende tilbage til fortiden, til dagene som de var før min sygdom. Jeg ved godt, det er en urealistisk tanke.
Men nogle gange har man brug for at drømme sig tilbage til fortiden, når nutiden er hård, og man frygter fremtiden.
”Ole”

Svar:

Dine tider er i Guds hænder

Kære ”Ole”
Jeg kan fuldt ud følge din tankegang. Under sygdom kan nutiden føles hård og ubarmhjertig. Man kommer også let til at frygte fremtiden. Vil sygdommen blive værre?
Er det døden, der er på vej?
Vi ved, at fortiden aldrig kommer tilbage, og vi kan aldrig vende tilbage til fortiden, og leve videre i den eller leve den om igen. Men det kan give styrke og støtte at tænke tilbage på alle fortidens gode minder.
Fremtiden kommer. Det er uundgåeligt. Det kalder videnskaben ”tidens pil”. Tidens pil peger altid fremad og ind i fremtiden. Tidens pil drejer aldrig rundt, sådan, at vi pludselig går tilbage til fortiden.
Du spørger om, hvad tid er for noget?
Tid er noget underligt noget, og undersøgelser af menneskers tidsopfattelse viser, at den varierer afhængig af alder, træthed, kedsomhed, hvem man er sammen med og så videre. Alle kender nok oplevelsen af, at i godt selskab fløj tiden af sted. Så det eneste jeg kan svare dig, angående hvad tid er, det er, at tiden efter min opfattelse ikke er en fast størrelse. I den tidligere bibeloversættelse siger kong David midt i sine trængsler: – ”mine tider er i dine hænder.”
Det betyder, at kong David havde lagt sin fortid, nutid og fremtid i Guds hænder. Det er nok det bedste, vi kan gøre som mennesker.
Jeg vil slutte med at give dig et ord fra Bibelen, Hoseas´ Bog, kap. 10, vers 12:
– ”Tiden er inde til at søge Herren, så han kommer og lader retfærdighed regne ned over jer.”
Med venlig hilsen
Orla Lindskov