Fokus på diakoni

Folkekirkens Udviklingsfond, som sidste år lagde ud med at fokusere på påsken, udvider i år sit område til også at være optaget af kirkens sociale arbejde.
Det har kirkeminister Manu Sareen besluttet.
– I mine øjne er noget af det fineste ved kristendommen budskabet om næstekærlighed og menneskers ligeværd. Kirkernes sociale indsats – også kaldet diakoni – er i mine øjne en helt naturlig del af det budskab.
– Diakoni handler både om at hjælpe de svageste og mest udsatte i vores samfund, men det handler også om at være med til at tage ansvar for fællesskabet uden for kirkens mure. Mange kirker og frie kirkelige organisationer gør allerede i dag et stort socialt arbejde. Den indsats skal vi udvikle endnu mere, mener han.
Samtidig bevarer udviklingsfonden sit formål om at udbrede påskens gode budskab. Der er ansøgningsfrist 29. november.
Eva