Foredrag i Tåstrup-kirke om forfølgelser i Mellemøsten

Klaus Wivel
Klaus Wivel

Onsdag 6. november kl. 19.00 arrangerer City Kirkens Oplysningsforbund et foredrag med Klaus Wivel i Taastrup Medborgerhus, Taastrup Hovedgade 71, 2630 Taastrup.
I bogen ’Den sidste nadver – en rejse blandt de efterladte kristne i den arabiske verden’ beskriver Klaus Wivel, hvad han kalder ’en skandale, som udspiller sig lige for øjnene af os’: Nemlig massefordrivelsen og undertrykkelsen af den kristne minoritet i Mellemøsten.
Klaus Wivel beretter om de kristnes hverdag i Mellemøsten, som er præget af forfølgelser og chikane.
I de sidste 150 år har kristne forladt området, men det har taget voldsomt til i de senere år. Et mindretal af kristne oplever et voldsomt pres, bl.a. under revolutionen i Egypten.
Klaus Wivel opfoprdrede i et åbent brev udenrigsminister Villy Søvndal til at samle ambassadører fra Mellemøsten for at tage problemet op. Men Villy Søvndal svarede aldrig, og Klaus Wivel begyndte at skrive bogen, som udkom i september.
Den aktuelle situation i Mellemøsten understreger problemet og giver en god baggrund for foredraget, fortæller www.baptistkirken.dk, hvor man kan bestille bogen og billetter til foredraget.
Bodil