Jesus-fokuseret hverdagslovsang

Det Aarhus-baserede band Red Letters, som er et ensemble med hele 11 sangere og musikere, har netop udgivet cd’en ”Den grund, hvorpå jeg bygger.”

Som navnet også antyder, er cd’en fyldt med meget indholdsrige og fundamentale kristne sange. De kredser i høj grad om forsoningen på korset og den kristnes til-kort-kommenhed og behov for Jesus i sit liv.
Titelsangen, ”O, tænk hvor stort” og ”O, store Gud” er alle ældre sange, som på cd’en serveres i en frisk indpakning. Det fungerer for det meste rigtig godt. De er ikke forkunstlede ud i det urimelige, men stadig sangbare. Måske kunne den krævende lytter godt ønske sig lidt mere kunstfærdigt vokalarbejde, men fordelen ved den enkle vokaltilgang bliver, at cd’en er meget let at synge med på og nærmest inviterer til det.
De øvrige sange på cd’en er alle sammen danske nye lovsange. En del af dem er bygget op omkring forskellige bibelvers, men der er også lovsange, der handler om vores indre længsel efter mere af Gud. Nogle af dem er: ”Vi tørster efter dig”, ”Jesus jeg har brug for dig” og ”Luk vores øjne op.”
Arrangementerne på de fleste sange er lette at gå til – på godt og ondt. Det er ikke denne cd, du skal købe, hvis du leder efter kreative musikalske krumspring. Men hvis du leder efter nye kvalitetslovsange til din lokale kirke, ungdomsgruppe eller dit missionshus, er der til gengæld stor sandsynlighed for, at du kan finde noget brugbart her.
Mit personlige favoritnummer på cd’en er: ”Jesus, jeg har brug for dig”. Her kommer Stephans Skjøtts pæne stemme til sin ret – og nummeret giver, som en god lovsang, godt udtryk for mine reelle hverdagsfølelser i forhold til Gud.
Eva