Mombasa: Hævnaktion mod kristne efter drab på muslimer

Denne kirke tilhørende Frelsens Hær i Mombasa blev nedbrændt som en hævnaktion efter drab på fire muslimer.
Denne kirke tilhørende Frelsens Hær i Mombasa blev nedbrændt som en hævnaktion efter drab på fire muslimer.

Muslimske mænd brændte en kirke, og fire blev dræbt i sammenstød med politiet, efter at en muslimsk præst og hans tilhængere blev dræbt i Mombasa forrige torsdag.
Urolighederne startede, efter at ligene af Sheik Ibrahim Omar og tre andre mænd blev fundet i en bil med skudhuller i siderne i udkanten af Mombasa forrige torsdag. Nogle fra Omars moske mener, at politiet stod bag likvideringen af mændene, og at det har forbindelse til terroraktionen i Westgate indkøbscenteret i Nairobi, hvor 68 mennesker mistede livet.
Omar menes at have haft forbindelse med al-Qaeda gruppen al-Shabaab, som kræver hævn på grund af Kenyas indsats mod muslimske grupper i Somalia. Al-Shabaab har i anden sammenhæng svoret at rense deres områder for kristne, enten ved at de kristne trues til at flytte, afsværger deres tro eller bliver henrettet.
Bodil