Muslimsk syrer blev ny Paulus

Karim Shamsi-Basha
Karim Shamsi-Basha

Syrisk-fødte Karim Shamsi-Basha overlevede mirakuløst en hjerneblødning. På lægens opfordring satte han sig for at finde ud af hvorfor – og fandt Jesus.
Karim Shamsi-Basha var født i Syrien og blev kristen efter en alvorlig hjerneblødning.

I bogen ’Paul and Me’ fortæller Karim Shamsi-Basha om sin opvækst i en muslimsk familie i Syrien.
Som 18-årig flyttede han til USA for at studere. Her blev han gift og fik børn, før han blev ramt af en hjerneblødning og lå i koma i tæt på en måned.

Lægen undrede sig

Til lægens store overraskelse kom Karim til sig selv og slap næsten uden mén efter hjerneblødningen. Derfor sagde lægen til ham, at han skulle prøve at finde ud af, hvorfor han stadigvæk var i live. Det fik Karim til at begyndte at læse Bibelen.
For Karim var kristendommen ikke en ny ting, hans familie tolererede alle religioner, og hans bedste ven var en kristen. Mens familien kun var traditionelle muslimer, praktiserede Karim som ung islam med bøn fem gange om dagen, bøn i moskeen før solopgang og faste under ramadanen.

’Paul and Me’

Efter hjerneblødningen gik der flere år, før Karim blev kristen. Han blev døbt i 1996, men først mange år senere overgav han sig fuldt ud til Gud.
Bogen Paul and Me, hvor Karim Shamsi-Basha fortæller om sin vej til den kristne tro, udkom i august.
Titlen hentyder til apostlen Paulus, som var modstander af kristendommen, men blev omvendt uden for den gamle syriske by Damaskus.

I bogen ’Paul and Me’ fortæller Karim Shamsi-Basha sin livshistorie.
I bogen ’Paul and Me’ fortæller Karim Shamsi-Basha sin livshistorie.

I bogen fortæller Karim om to årtiers søgen efter Jesus. Han skriver også, at han nu ”lever for at dele Guds kærlighed med mennesker og fortælle dem, at Gud elsker alle sine børn.”
Karim Shamsi-Basha er meget påvirket af den aktuelle krise i Syrien. Hans mor immigrerede til USA for flere år siden, men hans søster er stadigvæk i Syrien, og han prøver at få hende ud derfra.

Af Johanna Lauritzen