Sparer for at kunne give

Sidste gang Thisted Pinsekirke indsamlede penge til det nordøstlige Rumænien, kunne de sende 200.000 kr. afsted samt tøj og tæpper.
Sidste gang Thisted Pinsekirke indsamlede penge til det nordøstlige Rumænien, kunne de sende 200.000 kr. afsted samt tøj og tæpper.

I Thisted Pinsekirke sparer de i oktober på mad og strøm for at kunne give til fattige rumænere.

Spar på mad og strøm. Den lokale pinsekirke i Thisted opfordrer til at man holder igen med tøj, mad- og energiforbruget i uge 40, 41, 42 og 43 og giver de sparede penge til fattige familier i den nordøstlige del af Rumænien.

Tomme mælkekartoner spiller en helt særlig rolle i den nye indsamling, Pinsekirken i Thisted har sat i gang. Nu uddeler kirken mælkekartoner, hvor der udenpå gives gode sparetips og inspiration til, hvordan man kan samle ind til fattige familier i Rumænien.
Kirken opfordrer til at man holder igen med kalorierne og sparer på el, vand og varme, og i stedet fylder de sparede penge i mælkekartonen. Der gives også ideer om, hvordan man kan lave boller, småkager eller syltetøj, som man kan sælge til fordel for projektet. Alt sammen for at der kan samles så mange penge ind som muligt, inden indsamlingen slutter søndag den 27. oktober ved en gudstjeneste i Pinsekirken.

Identifikation

– Vi håber, at det vil give en form for identifikation med dem, der ikke har noget, siger Bent Hald Larsen, der er præst i Pinsekirken i Thisted. Samtidig får man den personlige glæde ved at give og være involveret i at hjælpe andre på vej.
Mange familier i Rumænien lever i utrolig stor fattigdom. Mange kan ikke få arbejde og har svært ved at få dagligdagen til at hænge sammen. Den økonomiske krise rammer i særdeleshed de i forvejen hårdt ramte, syge, småbørnsfamilier og de i forvejen fattige i Rumænien. Derfor er der et aktuelt behov i den nordøstlige del af Rumænien. Midlerne vil gå til indkøb af mad og brændsel til vinteren.

”Sult og Kulde”

Ud over pengeindsamlingen vil der også blive indsamlet brugt tøj, sko og tæpper. Tøjet og de indsamlede penge vil blive sendt til Rumænien gennem projektet ”Sult og Kulde”, i samarbejde med hjælpeorganisationen AKO. Nogle af kirkens medlemmer har været involveret i indsamlingen i flere år gennem Frikirken i Hurup. Det er nu fjerde gang, at kirken i Thisted går ind i projektet.
– Men ikke nok med det, vi vil også invitere alle beboerne i lokalområdet til at være med i kampagnen, siger Bent Hald Larsen, som håber på stor opbakning i Thisted.
Sidste indsamling indbragte 200.000 kroner på landsplan, som blev formidlet til fattige familier af AKO i samarbejde med lokale rumænske kirker.