Kirke vil dele 30.000 flyers ud

Filip K. Nielsen har været præst i Relevant Kirke i syv år. Han er ikke naiv omkring effekten af kampagnen.
Filip K. Nielsen har været præst i Relevant Kirke i syv år. Han er ikke naiv omkring effekten af kampagnen.

Relevant Kirke i Helsingør opdagede, at de var helt ukendte. Det skal en stor kampagne ændre.

Selvom man kun har 30-40 kirkegængere, behøver man ikke tænke småt.

Det er Relevant Kirke i Helsingør et godt eksempel på. Her har de besluttet inden nytår at gøre, hvad de kan, for at alle 30.000 husstande i Helsingør får en flyer fra kirken i deres postkasse.

De kender os ikke

– Inspirationen til idéen kom, da det over tid gik op for os, at folk i byen slet ikke kender os. Mange kender knap nok frikirkebegrebet. Derfor bliver vi nødt til at gøre tydeligt opmærksom på os selv. Vi har forsøgt med pressemeddelelser i et stykke tid, men uden særlig effekt, forklarer præst i Relevant Kirke, Filip K. Nielsen. Han er 38 og har været præst i kirken siden 2005. Kirken, som er tilknyttet Apostolsk Kirkes Netværk, har heddet Relevant Kirke siden 2011.
– Det er der to grunde til, at vi hedder. For det første skal det minde os selv om, at vi ønsker at præsentere troen på en relevant måde uden at gå på kompromis. Samtidig kan navnet måske også gøre nogle kirkefremmede nysgerrige omkring, hvem vi egentlig er, forklarer Filip K. Nielsen.

Det handler om Jesus

Han understreger, at de ikke med Relevant Kirke prøver at sige, at andre kirker er irrelevante.
– Man kan sikkert også være relevant på forskellig måde. Samtidig har vi 80% medlemmer af folkekirken, hvoraf kun 2,5% går i kirke. For nogle af ikke-kirkegængerne kunne vi måske være et mere relevant bud, forklarer Filip.
Relevant Kirke forsøger at bruge nutidig musik og en moderne stil i sine prædikener. Samtidig er det vigtigt for Filip, at det hele handler om Jesus.
– Vi er overbevist om, at når vi møder Jesus, forvandler han vores liv. Samtidig har vi også stort fokus på nåden i vores kirke.
Filip forventer ikke at se mennesker i tusindvis strømme til gudstjenesterne efter nytår.
– Jeg ved, at de fleste foldere bare vil blive smidt ud. Men jeg forventer, at flere vil klikke ind på vores hjemmeside, og nogle enkelte mennesker her og der vil tænke: ”Det kunne måske være interessant at kontakte eller besøge dem”.