Uddan dem blandt teologerne

Anders Gadegaard
Anders Gadegaard

Danmark skal have en statsstøttet uddannelse af imamer, og den kunne oplagt foregå på de teologiske fakulteter, mener domprovst Anders Gadegaard.

For domprovst og formand for Danske Kirkers Råd, Anders Gadegaard, er det oplagt at tage hensyn til de 2-300.000 muslimer i Danmark.
Samtidig vil han sikre, at danske imamer får den nødvendige viden om dansk kulturhistorie og religion – af hensyn til integrationen.

Plads til danskhed

De Radikales integrationsordfører Liv Holm Andersen bakker op om ideen, men påpeger, at man også må overveje at tilbyde andre religiøse grupper det samme.
Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, beklager derimod tendensen til at ”vi undskylder for hele vores grundlag og historie og det der har gjort os til danskere”. Det viser sig bl.a. i diskussionen om, hvad man må spise og om man må fejre de kristne højtider i daginstitutionerne.

Muslimer er integrerede

Formanden for Islamisk Trossamfund, Imran Shah, hilser forslaget velkomment. Det viser, at regeringen og initiativtagerne anerkender, at der findes en muslimsk minoritet i landet, siger han.
Samtidig ærgrer Shah sig over argumentet om, at imamer skal kende til dansk kultur:
– Når man taler om den her imam-uddannelse, så er det som om, man taler om 1. generationsindvandere. Men det er slet ikke tilfældet. Vi taler om 2.- og 3. generationsindvandere, der har været her i landet i mange år. Og derfor taler vi altså om mere veluddannede mennesker, som har både verdslig og religiøs uddannelse bag sig, siger Imran Shah til DR.dk