Vatikanet udfordrer anglikanerne til cricket

Troen må være stærk i Vatikanet under pave Frans 1. De udfordrer nemlig ingen ringere end Den Engelske Kirke til en cricket-kamp.

Forrige tirsdag lancerede Vatikanet deres egen cricket-klub med te og agurkesandwiches og udfordrede Den anglikanske Kirke til kamp på Lord’s banen i London.

Gå ud i alverden

– Det handler om, at konciliet ønsker at gå ud i alverden, som pave Frans har sagt, forklarede Melchor Sanchez fra Det Pavelige Kulturkoncilium til de fremmødte pressefolk.
Gennem sporten vil Vatikanet mødes med andre kirker og trossamfund på en ny måde. I første omgang vil Vatikanets team møde anglikanerne på Lord’s i London til september næste år. Senere skal Vatikanet spille mod teams med hindu- og muslimbaggrund.

Åndelig coaching

Vatikanets cricketklub har den indiske præst, Theodore Mascarenhas, som coach, og han er fuld af fortrøstning:
– Vi kommer ikke til at mangle åndelig vejledning og rådgivning, siger han med henvisning til de mange præster i klubben.
Også kvinder har adgang til Vatikanets Cricket klub. Indtil videre har klubben en enkelt kvindelig spiller fra Vatikanets Radio, men man håber, at også nonner vil blive medlemmer.
Paven selv er som argentiner mere optaget af fodbold. – Men jeg er en meget åben mand, og cricket vil være en del af den åbenhed, lover han.