Blasfemilov i Pakistan fører til terror mod kristne

Blot tre dage før bombeangrebet mod en kirke den 22. september erkendte Rådet for Islamisk Ideologi, at Pakistans blasfemilove bør ændres for at hindre misbrug.
– Blasfemiloven er forkert og i modstrid med islam, siger formanden for partiet PTI, Jahved Hashmi. Den omtalte lov foreskriver dødsstraf for blasfemi og er angiveligt ofte blevet brugt som påskud for at ramme kristne i Pakistan, skriver Åbne Døre.
Pakistans blasfemilov kom i det internationale søgelys i november 2010, da Aasiya Bibi blev dømt til døden for at have hånet islam. I 2011 blev to politikere dræbt, fordi de havde talt imod lovene. Det er derfor risikabelt for Jahved Hashmi og hans partifæller at modarbejde loven.
Rådet for Islamisk Ideologi mener dog, at man bare kan ændre proceduren for at hindre misbrug af blasfemiloven.
Bodil