Ny kidnapning af fransk præst i område, hvor Udfordringen holder kampagne i januar

s10_Kidnapped_1I februar 2013 blev en fransk familie bortført at muslimske terrorister i det nordlige Cameroun. Nu er en fransk katolsk præst blevet bortført af gruppen Boko Haram.
Bevæbnede terrorister opsøgte den katolske missionsstation, som ligger lige ved grænsen til Nigeria mellem Mokolo og Koza. Præsten nåede at orientere den franske ambassade, før han blev ført bort for øjnene af sine medarbejdere.
Den 42-årige pastor George var ligesom andre franskmænd blevet bedt af ambassaden om at trække sig ud af området efter bortførelsen i februar. Men præsten tog sig af flygtninge for den islamiske terror i det nordlige Nigeria.
Udfordringen kom tæt på den bortførte franske familie, som blev bortført i februar, idet avisens redaktør opholdt sig på samme gæstehjem som dem. Familien blev senere overraskende sat fri. Derimod blev tre kristne næsten samtidigt myrdet i det nordlige Cameroun, fordi de havde forladt islam. De var venner af Udfordringens radio-medarbejder, som selv måtte bringe sin familie i sikkerhed.
Missionær Helen Müller, som er Udfordringens kontaktperson, har efter den seneste bortførelse besluttet ikke at vende tilbage til sin udsatte klinik nær grænsen. Hun styrer nu arbejdet fra en større by. Udfordringens næste kampagne med Per Hyldgaard er i byen Mokolo, som ligger ca. 50 km fra grænsen. De lokale mener dog, at byen er sikker nok.
Henri