Massehenrettelser i Nordkorea

Bogen Flugten fra Camp 14 fortæller om Nordkoreas kz-lejre.
Bogen Flugten fra Camp 14 fortæller om Nordkoreas kz-lejre.

Nordkorea har henrettet 80 fanger i forskellige byer – nogle af dem for at eje en bibel.
Disse henrettelser viser, at Kim Jong Eun i modsætning til sin far skal kæmpe for sin position, dels at regimet bliver stadig mere bange for sin egen befolkning og derfor sender et brutalt signal, siger Suzanne Scholte fra menneskeretsgruppen Defense Forum Foundation.
Henrettelserne var offentlige, og nogle af fangerne blev skudt med maskingeværer på en lokal sportsplads. Fangernes forseelser kunne være så ubetydelige som at have set sydkoreansk tv eller at eje en bibel. Deres familier og medarbejdere blev sendt til kz-lejre.
– Den nye regering er lige så brutal som de tidligere. Den truede lige fra starten med at henrette tre generationer af en familie, hvis en af dem undslap under den 100-dages landesorg efter Kim Jong-Ils død, siger Suzanne Scholte.
Bodil