Fredsdrøftelserne brød sammen efter gensidige beskyldninger

De israelsk-palæstinensiske direkte fredsdrøftelser er brudt sammen, ifølge en palæstinensisk kilde, og deres 17. møde sluttede med, at de to delegationer råbte beskyldninger mod hinanden – og det kom til en brat standsning af forhandlingerne.

 

Mødet endte uden nogen “meningsfuld”drøftelse.

 

Palæstinenserne siger, at Israel løj med at udtale, at Den palæstinensiske Myndighed (PA) var gået med til bosættelsesbyggeri.

 

Ordsammenstødet har medført yderligere spænding mellem de to parter.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:En fremtrædende palæstinensisk kilde siger til det franske nyhedsbureau AFP, at paæestinenserne vil afvise at fortsætte drøftelserne, så længe som jødiske bosættelser på Vestbred-området vokser.

 

Midt i denne ophedede stemning er udenrigsminister John Kerry nu kommet til regionen, hvor statsminister Benjamin Netanyahu over for Kerry har udtalt:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg øønsker fred med palæstinenserne. Israel ønsker fred med dem. For tre måneder siden enedes vi om betingelserne for at genstarte forhandlingerne, og vi overholder dem. Jeg er bekymret over drøftelsernes tilstand med ophidselse og skaben af kunstige kriser. De fortsætter med at undgå de historiske beslutninger, der er nødvendige for at skabe sand fred  Jeg håber, at dit besøg her vil styre samtalerne, så vi kan opnå den historiske fred, vi håber på.

 

Den palæstinensiske forhandslingschef, Saeb Erkat, skummede af vrede over, hvad han betegnede som israelske “løgne” lækket til pressen, ifølge hvilke PA gik med til en “deal”, hvorunder Israel  kunne fortsætte at bygge bosættelser til gengæld for løsladelse af palæstinensiske fanger.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Erekat gav den israelske delegation skylden for at udbrede løgnen  om PA og sagde, at Jerusalem forsætligt prøvede at sabotere fredssamtalerne.

– Dette førte til en krise i drøftelserne, og så brød mødet sammen, siger en palæstinensisk kilde.

 

Palæstinenerne er så skuffede over forhandlingerne, at en ledende PLO-mand, Yasser Abed Rabbo, beskriver den israelske holdning som “den værste i 20 år”.

 

Det er nu i høj grad op til Kerry at prøve at få forligt parterne, så forhandlingerne kan fortsætte – på grund af de to parters løfte til ham.