Netanyahu-regeringen godkender Lieberman som udenrigsminister

Netanyahu-regeringen har idag godkendt at udnævne tidl. udenrigsminister Avigdor Liebermann til påny at overtage denne post, og udnævnelsen vil allerede blive forelagt for knesset til godkendelse imorgen.

 

Lieberman, betegnet skiftesvis som superhøg og politisk enfant terrible, blev i forrige uge frikendt af en domstol i Jerusalem for bedrageri og tillidsbrud.

 

Han trak sig tilbage fra udenrigsministerposten, efter at der var rejst anklage mod ham for at have støttet forfremmelsen af ambassadør Zeev Ben Aryeh til gengæld for at denne gav Lieberman hemmeligt materiale om undersøgelsen imod ham.

 

Lederen af Meretz-partiet, Zehava Gal-On, prøvede i sidste øjeblik på at forhindre udnævnelsen af Lieberman, fordi denne – med hendes ord – ville være en fare for staten Israel og dettes udenrigs-relationer, særlig i en tid, da der er krise i de palæstinensisk-israelske fredsforhandlinger.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gal-On siger, at Lieberman er “Persona non grata” rundt om i verden, og at han i sin udenrigsministertid havde gjort Israel til en udstødt nation. Hans udnævnelse til udenrigsminister vil forværre Israels vaklende forbindelser med dets allierede og forværre dets situation i det internationale samfund.

 

Hvis alt går efter planen, menes Lieberman imorgen at ville aflægge ed som udenrigsminister.


Artiklen fortsætter efter annoncen:  

Viceudenrigsminister Ze’ev Elkin ventes nu at ville blive fyret fra sin post. Om han bliver genantaget er uvist. Han er sammen med andre knessetmedlemmer fra Likud- og Yesh Atid-partiet kandidat til at afløse Lieberman som formand for knessets udenrigs- og forsvarskomite.