Marianne Jelved: Giv jeres værdier videre

Kulturminister Marianne Jelved opmuntrede kirkelederne til at engagere sig i samfundet.
Kulturminister Marianne Jelved opmuntrede kirkelederne til at engagere sig i samfundet.

Kulturminister Marianne Jelved opfordrede lederne på frikirkernes lederkonference til at engagere sig og bruge deres mindretalsret i samfundet.
Der er nemlig plads både til Gud og til mindretallenes stemmer i samfundet, understregede hun.

– Hvorfor sidder præsterne i kirkerne og venter på folk i stedet for at gå ud til folket? spurgte Marianne Jelved i sin tale på FrikirkeNets lederkonference i Kolding den 8. november.

Kulturminister Marianne Jelved talte til kirkelederne om ”Plads til Gud – i det offentlige rum?”

Jelved connectede

– Marianne Jelved er en kvinde med sine meningers mod, fastslog formand for FrikirkeNet, Lars Bo Olesen, efter kulturministerens tale. Men hun har også en rigtig god indføling og er i stand til at connecte med den gruppe, hun er i.
Hun sagde rigtig mange ting, som vi i frikirkerne bare er enige med hende i.

Samme menneskesyn

Ministeren svarede et tydeligt ”Ja” til, at der er plads til Gud i det offentlige rum.
– Marianne Jelved gav udtryk for samme menneskesyn, som vi finder i de fleste frikirker. Det viste sig fx i hendes afvisning af selektering af flygtninge.
Det danske samfund spørger: Hvad gavner det os, at de bliver her? mens vi i virkeligheden burde modtage dem, fordi de har brug for hjælp. Her oplevede vi, at kulturministeren og frikirkerne har et fælles medmenneskeligt værdisæt, sagde Lars Bo Olesen.

Brug mindretalsretten

– Kristne skal bruge deres mindretalsret. Det gælder om at engagere sig og påvirke med den røst, man har.
Alle har et ansvar. Og man bliver det, man gør, understregede kulturministeren.

Passive præster skal ud

Kulturministeren lagde stor vægt på, at præsterne og kirkerne skal engagere sig i samfundet. Det var lige vand på vores mølle som frikirker, fortalte Lars Bo Olesen.
– Kirkerne skal blive ved med at være en dannelse i forhold til den kristne tro – både i samfundet og i hjemmene. Så Gud skal ikke ud af det offentlige rum, fastslog ministeren, som hver dag passerer fem kirker på sin vej fra hjemmet til Christiansborg.
Lederkonferencen havde senere besøg af flere kristne politikere til foredrag og debat.
– Men på konferencen skal vi også tale om plads til Gud i vore hjem, understregede Lars Bo Olesen, før Tove Videbæk kom på talerstolen.
Bodil