Stjernebestrøede hymner

Jonas H. Petersen og Hymns from Nineveh har netop fået masser af stjerner efter en tourne med det nye album, Visions.
Jonas H. Petersen og Hymns from Nineveh har netop fået masser af stjerner efter en tourne med det nye album, Visions.

Efter udgivelsen af det anmelderroste album “Visions”, tog den kristne gruppe Hymns from Nineveh på en tour, som kulminerede med en 6-stjernet anmeldelse i DRs Koncertsal.

Det fem mand store band Hymns from Nineveh, med Jonas H. Petersen i spidsen, har høstet fantastiske anmeldelser for albummet ’Visions’ og har fået mange aftaler i kalenderen for 2014.

Visions har fået fantastiske anmeldelser – fra 4 ud af 6 fra Berlingskes anmelder til 6 ud af 7 fra Metroexpress. Både Politiken, Ekstra Bladet, Gaffa og Soundvenue gav albummet 5 ud af 6 stjerner.
Jonas H. Petersen er både sanger og sangskriver for Hymns from Ninveh. Men han optræder også solo, bl.a. den 25. november til Gaffa Library Sessions på Frederiksberg bibliotek, samt den 7. december, når han i forbindelse med ”P6 Rocker Koncerthuset” igen indtager DRs koncerthus.

Søgen efter mening

Albummet Visions, som er produceret af Aske Bode og co-produceret af Fridolin Nordsø, har syn eller visioner som gennemgående tema og beskriver det moderne menneskes forsøg på at finde mening i dét, han ser.
På det nye album har Jonas H. Petersen arbejdet tæt sammen med det faste live-band, bestående af David Blomqvist, Nikolaj Paakjær Mikkelsen, samt brødrene Andreas og Jakob Brixen.

Det syndige Nineveh blev ikke ladt i stikken

Hymns from Nineveh blev skabt i 2007 af frontmand Jonas H. Petersen, som søgte en håndgribelig ramme for sit musikalske udtryk – en ramme, som kunne udvide sig og inspirere til ny sangskrivning.
Bandets navn er en reference til den syndige og fortabte assyriske by Nineveh. Jonas H. Petersen synger smukke hymner og elegier (klagesange, red.) med udgangspunkt i, at livet her og nu kan sammenlignes med situationen i Nineveh, der trods sin synd og ondskab ikke blev ladt i stikken af Gud.