Morfars vittighed

Af Suh Jacobsen Psykolog og brevkasseredaktør
Af Suh Jacobsen
Psykolog og brevkasseredaktør

3 generationer var samlet under samme tag: far, søn og bedstefar. De sidder og deler ugens oplevelser med hinanden, og sønnen fortæller:

– I weekenden havde jeg den skønneste dag længe: først var jeg til en fed fest med nogle gode venner, derefter cruise i en åben sportsvogn langs stranden for til sidst at crashe i det fedeste sommerhus!
Faren afløser:
– I weekenden mødtes jeg med nogle gamle skolekammerater, som jeg ikke havde set i næsten 25 år. Vi nød en pragtfuld middag, fik et par flasker vin af en rigtig god årgang og sluttede med en udsøgt cognac og en cigar, mens vi mindedes gamle dage.
Der er tavst et stykke tid, hvorpå bedstefaren så siger:
– Jeg havde også en dejlig weekend; jeg fik sveskegrød til dessert om lørdagen, og hele søndagen havde jeg sådan en lind afføring!

Min morfar fortalte mig denne vittighed, og jeg synes stadig, det er en glimrende illustration af, hvor meget de forskellige stadier i livet adskiller sig fra hinanden.
Lad os huske at være til stede i nuet og nyde det for det, det er.