Dyr er medfortællere af bibelhistorier

s16_jcMiniBibelen10 af Bibelens bedste historier serveres i en pixi-maxi-bog for de små.
Frække måger, mus på farlige sejlture og andre dyr deltager i historierne, som er fantasifulde gengivelser af bibelhistorier. Der er fem historier fra hvert testamente, som alle hører hjemme i den absolut mest skattede ende af den dramatiske skala.
Der er mængder af bibelhistorier for børn. Bibelselskabets nye udgivelse er derfor en blandt mange udgivelser, som vil fortælle de stærke beretninger i børns øjenhøjde. Det gøres naturligvis med brug af rigeligt øjengodt – mange fine illustrationer – og humor, samt en lettere omskrivning til en virkelighed, som børnene kender til. Kains drab af Abel skyldes således misundelse over, at Abel har mange venner og er mere populær end Kain, ligesom Syndfloden skyldes, at: ”Børn driller hinanden. Voksne skændes. Alle vil have og vil have. Der er ikke nogen, der vil give. Børn bliver sure, hvis det regner på deres fødselsdag, og de voksne skælder ud, fordi roserne er gule i år …”. Sådanne omskrivninger gør uden tvivl historierne mere nærværende og forståelige for de små, og det er ganske udmærket. Alligevel forfladiger de også de oprindelige historier i en grad, der grænser til det platte. Det er en svær balance, men hvis børnene opfatter, at der er noget, der kan betyde, at alt liv på Jorden udslettes, og det grundlæggende reduceres til almindelig egoisme, så bliver gudsbilledet problematisk.
Isoleret set er historierne både underholdende, sjove og fyldt med gode pointer, blot skal man ikke forvente, det er en Bibel for de små. Det er godt tænkt at bruge dyr som medfortællere, da alle ved, det fanger børnenes opmærksomhed. Som fortælling er Mini-Bibelen derfor alletiders.
Josua Christensen

Tine Lindhardt:
Mini-Bibelen
168 sider • 149,95 kr.
Bibelselskabet