Forældrecafé i Borgerkirken

Borgerkirken opstod i 2013 som en luthersk frimenighed. Præsten Frands Pedersen (herover) har medvirket i en række reklamer for kirken som bl.a. en travl præst.
Borgerkirken opstod i 2013 som en luthersk frimenighed. Præsten Frands Pedersen (herover) har medvirket i en række reklamer for kirken som bl.a. en travl præst.

I Silkeborg har forældre taget initiativ til en café i kirkens regi, hvor småbørns-forældre mødes for at dele tanker og bekymringer.

”Hej, hej, vi ses om 18 år – om at finde tid til sig selv.”
Det var temaet til den første omgang af Forældrecaféen i Borgerkirken i Silkeborg.

Når børn melder deres ankomst er det andre prioriteter, der melder sig for de nye forældre. Det tager et nyt tilbud i Borgerkirken i Silkeborg hånd om.
– Der er så mange, der laver rigtig gode tilbud til småbørn med babysalmesang og legestue. Vi er en lille gruppe, som hellere ville lave et initiativ til forældrene. Det savnede jeg selv, da jeg var på barsel, fortæller Thilde Moskjær Kofod, hovedansvarlig for Forældrecaféen i Borgerkirken.

Mødes om formiddagen

Efter et par testgange, som arrangørerne kalder ”særdeles vellykkede”, startede Forældrecaféen for alvor op den 14. november.
”Fra drengerøv til røvtørrer – om at blive og være far” er et af emnerne på plakaten til de kommende samlinger. Fælles for samlingerne er, at de foregår om formiddagen. Der er drop in med kaffe og boller fra kl. 9, og fra 10 til 11 er der oplæg og debat.
– Hver gang vil vi blive inspireret af et oplæg, men også dele erfaringer og tanker om emnet med hinanden, siger Thilde Moskjær Kofod.
– Det er vigtigt for os, at det ikke kun er undervisning, men at der også er plads til at hygge sig og lære nye mennesker at kende.

Ikke alene med bekymringer

Børn og babyer er meget velkomne i Forældrecaféen, ligesom både mødre og fædre er det, på barsel eller ej.
– Vores ønske er, at Forældrecaféen kan inspirere og hjælpe til, at vi alle bliver endnu bedre forældre – og om ikke andet få os til at slappe lidt af, fordi vi finder ud af, at vi ikke er alene med vores tanker og bekymringer, slutter Thilde Moskjær Kofod.
Borgerkirken er en fri kirke på Folkekirkens grundlag, hvis ønske er at gøre en forskel for menneskers liv og omkring Silkeborg.