Præsten leder efter julens ægte budskab

Julen er truet i Hvide Sande - som i resten af landet. Men dukkerne Maria og Lasse hjælper præsten med at finde det tabte julebudskab.
Julen er truet i Hvide Sande – som i resten af landet. Men dukkerne Maria og Lasse hjælper præsten med at finde det tabte julebudskab.

Præsten ved Helligåndskirken i Hvide Sande, Daniel Kristiansen, vil gennem 23 afsnit i en videojulekalender på Youtube lede efter det tabte julebudskab sammen med dukkerne Maria og Lasse.

Bli’r det jul i Hvide Sande i år? Det er et åbent spørgsmål, for dukken Lasse er kommet til at smide juleevangeliet ud. Og der bliver ingen rigtig jul uden juleevangeliet.

Heldigvis er der håb for julens tilbagekomst. For dukkerne er i besiddelse af den magiske Ulvetime-skattekiste, som – måske – kan genskabe det tabte julebudskab.
Det er udfordringen for præsten i Hvide Sande.

24. afsnit til julegudstjeneste

Dukkerne Maria og Lasse deltager trofast hver gang, der er Ulvetime i Helligåndskirken i Hvide Sande. Ulvetimen er en månedlig hverdagsgudstjeneste for de mindste, der siden sommerferien i gennemsnit har samlet 180 børn og voksne fra byen.
Nu har dukkerne sammen med præst Daniel Kristiansen lavet 23 afsnit til youtube-julekalenderen ”Jul i Ulvetimen”.
Sidste afsnit opføres den 24. december til familiegudstjenesten kl. 10.30 i Hvide Sande.
– Afsnittene af 6-8 minutters varighed er optaget i ét take, så det er jo nok ikke helt samme niveau som en DR-julekalender., siger Daniel Kristiansen.
– Men både dukkerne og præsten er jo vant til at optræde live, så vi forsøger at improvisere os igennem. Bagtanken er at sætte fokus på juleevangeliets budskab om, at Gud gennem Jesusbarnet er kommet helt tæt på os og vil have med os at gøre.
Det budskab kan måske godt drukne lidt for børnene i nisser, legetøjskataloger og alt det andet skønne, der hører julen til.

Følg med på nettet

Målgruppen er den samme som Ulvetime-gudstjenesternes, nemlig de 2-8 årige. Hvert afsnit er bygget op over samme skabelon med introsang, velkomst, skattekiste-trylleri, snak om juleevangeliet og en afsluttende julesang eller julesalme.
Julekalenderen kan følges fra 1. december via kirkens hjemmeside, facebookside eller ved at søge på youtube.com efter ”jul i ulvetimen”.