Vil opleve ægte kærlighed

(Modelfoto)
(Modelfoto)

Brev:
Kære Orla Lindskov

Jeg er en kvinde på 33, og jeg har to brudte parforhold bag mig. Da jeg skiltes fra mine to partnere, gjorde det virkelig ondt.
I det første parforhold boede vi sammen og var forlovet i 6 år, og vi havde sat dato på vores bryllup. Men det holdt alligevel ikke.
Jeg har lidt meget psykisk efter skilsmisserne, selv om vi jo ikke var rigtigt gift, og jeg synes også, at jeg har været meget mere fysisk syg, end jeg plejer.
Nu nærmer julen sig, og jeg vil så gerne finde en partner. Mine to brødre og mine to søstre er nemlig alle gift, og jeg føler det meget ensomt at sidde alene, når vi skal være sammen i julen.
Jeg skylder at nævne, at i mit andet parforhold boede vi hver for sig, for jeg var nemlig i mellemtiden blevet en kristen. Men det forhold holdt alligevel ikke.
Min forlovede, som jeg boede sammen med, var en farverig type. Han havde ikke tid til småting, så som at betale vores fælles regninger eller at gå tur med vores fælles hund. Han sagde, at hans liv var for kort til at tage sig af disse bagateller. Jeg følte så, at disse ”bagateller” var mit ansvar, så han ikke skulle føle sig frustreret og bundet.
Jeg havde egentligt ofte lyst til at gå i byen med mine veninder. Men jeg gjorde det ikke, for han ville så gerne, at jeg var hjemme, når han kom fra arbejde. Jeg arbejdede kun på deltid. Jeg ved, at jeg føjede ham for at forhindre ham i at forlade mig. Jeg opgav simpelthen min egen tilværelse. Men han var en spradebasse og faldt aldrig til ro. Til sidst forlod han mig. Han fandt en anden.
Med den næste kæreste sluttede det også. Han sagde, at han i længden ikke kunne holde til så uselvstændig en kvinde som mig. Han kaldte mig behagesyg. Det synes jeg nu ikke, at jeg er. Jeg er bare meget optaget af andres problemer. Tanken, om at jeg nu har frihed til at gøre lige hvad jeg vil, er næsten skræmmende. Tror du, Orla Lindskov, at jeg kan indgå i et ægte kærlighedsforhold?
M.v.h.
Den Ensomme

Svar:

Hent dit livs indhold hos Gud

Kære Ensomme
Der er et klogt menneske, der har sagt noget i denne retning:
– ”Den sikreste måde at gøre sig selv vanvittig på er ved at engagere sig så meget i et andet menneskes liv, at man glemmer sit eget.”
Og jeg kan tilføje, at den hurtigste måde du kan blive lykkelig på og psykisk sund, er ved at være god ved dig selv. Du skal tage vare på dig selv, for gør du ikke det, er det meget begrænset, hvad du kan være for andre.
I et parforhold uden balance er man meget optaget af den andens liv og handlinger og derimod for lidt optaget af sit eget liv og sine egne handlinger. Resultatet heraf er, at man går i stå i sin egen udvikling og mister sine egne mål af syne. Man får også ofte en stærk følelse af at være drænet.
Du spørger i slutningen af dit brev, om du kan indgå i et ægte kærlighedsforhold?
Du vil kunne indgå i et ægte kærlighedsforhold, når du er i stand til at leve et tilfredsstillende liv uden en partner. Det skriver jeg, fordi jeg kan fornemme en vis panik i dig efter at finde en partner, lige nu her op til jul.
Med hensyn til hvad der gik galt i dit forhold til dine to tidligere partnere, da vil jeg nemlig sige:
Du kan ikke hente dit livs indhold ved at være opslugt af din partner. Dit livs indhold skal du hente hos Gud. Du vil nemlig i længden slide din partner op, hvis det udelukkende er ham, der skal levere dit livs indhold.
Du må heller ikke prøve at styre din partners liv ved underkastelse. Det er nemlig det, du har gjort i hvert fald i forbindelse med din første partner, ham du var forlovet med.
Du er nødt til at kunne lægge afstand til din partners problemer og luner, og husk: at holde for hårdt fast i et parforhold er ofte det samme som at ødelægge det. Jeg tror, det er det, du har gjort i dine tidligere parforhold. Du har holdt for hårdt fast. De forhold har ikke været kærlighedsforhold, men snarere ejendomsforhold, samme forhold som du har til dine sko og til din taske.
I et ægte kærlighedsforhold ser du ikke på din partner som en, der skal forhindre dig i at opleve ensomhed, når de andre julehygger.
Men jeg kan alligevel godt forstå dig med hensyn til ensomhed i juletiden, for ensomhed i juletiden er bestemt ikke rart for nogen som helst.
Jeg håber og beder til, at du må komme til at opleve et virkeligt kærlighedsforhold. Men det kræver nok af dig som af alle andre, der søger den ægte kærlighed, at de har fået udført et psykologisk helbredelsesarbejde sammen med Gud.
Desuden er det allervigtigste, at man er begyndt at leve ud fra en tæt forbindelse til Gud med megen tid til bøn. For Gud er livets kilde, og fra den kilde skal du hente din mand og dit kærlighedsforhold til ham.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Min oplevelse:

 Kære Orla Lindskov

Du kan nok ikke tænke dig, hvor glad jeg er. Jeg har længe lidt af alt for voldsomme blødninger fra mit underliv. Blødningerne var også meget uregelmæssige, og de har generet mig voldsomt. Det har været et stort problem, og det har tit givet mig frygt. Jeg har prøvet medicin af forskellig slags og behandlinger. Men intet har hjulpet, før jeg for fire måneder siden fik en salvedug fra dig. Den har for alvor hjulpet. Mine blødninger er blevet normale og regelmæssige, og smerterne ved de voldsomme blødninger er forsvundet. Hvor har jeg meget at sige Gud tak for nu. Men også en stor tak til dig.
Må jeg for øvrigt bede om en salvedug til en arbejdskammerat. Hun har præcist det samme problem, som jeg havde.
En taknemmelig hilsen fra
S.

Min oplevelse:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kære Orla!
Mange tak for forbøn og salvedug for et halv års tid siden.
Min medicin-nedtrapning lykkedes, og det er jeg meget glad for. Jeg får nemlig styrke og vågenhed, når jeg behøver mindre medicin for min skizofreni. Herren er god.
Jeg ønsker dig og din familie alt godt.
Med venlig hilsen fra
En ven i Herren