Bibelen møder større modstand

På billedet herover står Tommy Petersen til højre i færd med at uddele bibler i Aarhus.
På billedet herover står Tommy Petersen til højre i færd med at uddele bibler i Aarhus.

Organisationen Gideonitterne har bibeluddeling som hjertesag. Men i de senere år er de stødt på en større grad af modstand, når de har besøgt folkeskoler.

– Vi har stadig lov til at uddele bibler, men oplever også, at folkeskolerne er blevet mere forsigtige, siger landsformand Tommy S. Petersen.
– Folkeskolerne er blevet mere tilbageholdende. Vi tilbyder at komme til skolerne og fortælle om vores arbejde. Det sker normalt i 5. klasse. Her plejer vi at have en kasse fyldt med bibler, som vi gerne vil overdrage personligt til den enkelte elev som en gratis gave.
Samtidig er det også vigtigt for os, at eleven har mulighed for at sige fra. Det betyder at kunne sige nej tak til at modtage Bibelen som en gave, forklarer landsformanden.

Samler måske bare støv

– Det nye er, at folkeskolerne gerne vil modtage kasser med bibler, men ikke vores besøg. Dermed mistes den personlige kontakt, men også, at biblerne bare bliver delt ud uden kommentar og forklaring eller måske bare ender på en hylde længst nede i depotrummet.
Som nævnt lægger vi vægt på det personlige forhold. Det er der ikke længere plads til. Folkeskolerne er blevet bange for at støde folk med en anden tro, for eksempel muslimer, fortæller Tommy Petersen.

Bibelforskrækkelse

Gideonitterne er en verdensomspændende organisation. Det er ikke kun i Danmark, at organisationen ser en større grad af bibelforskrækkelse. Tommy Petersen siger:
– Der er en tendens, også i Europa, der peger på, at der generelt er en større frygt for at træde andre over tæerne.
Vi har også eksempler fra vores eget land, hvor vi konkret oplever, at folk med en ateistisk overbevisning nærmest er missionerende, når det gælder om at hindre, at bibler bliver delt ud i klasselokalerne.