Bibelglæden skal styrkes gennem apps

Lasse Holmgaard Iversen
Lasse Holmgaard Iversen

Bibellæser-Ringen vil lukke Bibelen op og styrke bibelglæden gennem nye materialer, bl.a. apps til mobilen, fortæller Lasse Holmgaard Iversen.

Udtrykket ’Bibeltroskab’ er for Bibellæser-Ringen ikke blot ren luft. De ønsker, at kristne atter skal opleve glæde ved Bibelen.

Bibelen er i de senere år blevet udsat for markant modstand i den offentlige debat. Indholdet opfattes som skrøner og bliver latterliggjort eller kritiseret. Men det vil organisationen Bibellæser-Ringen lave om på.

Ny tillid til Bibelen

– I en mediefikseret verden er Bibelen nok gået hen og blevet et tilbud blandt mange, siger landsleder Lasse Holmgaard Iversen fra Bibellæser-Ringen.
På den måde er der konstant konkurrence om folks opmærksomhed. Kristne lever også i denne virkelighed, der på flere måder har svækket tilliden til Guds ord. Det ønsker vi at gøre noget ved, siger landslederen.

Læs Bibelen af lyst

– Før i tiden var der en større grad af kendskab til Bibelen, også blandt kristne. Vi oplever i Bibellæser-Ringen, at kendskabet er på tilbagegang, både blandt unge og ældre. Det er der en del, der er kede af.
Vore nye tiltag skal være med til at skabe, eller genskabe, en fornyet fortrolighed og glæde ved at læse i Bibelen. Vi ønsker, at folk skal læse Bibelen som bogen over alle bøger. Det vil sige, af lyst og glæde. Man kan også læse Bibelen af dårlig samvittighed. Det vil vi gerne væk fra, så folk kommer til at opleve det fantastiske univers og liv, som bogen har, siger Lasse Holmgaard Iversen.

Nye tiltag
De traditionelle ’bibeloplukkere’ fra Bibellæser-Ringen er hæfter målrettet forskellige aldersgrupper.  Men nu skal der også være digitale tilbud til bibellæsere, bl.a. apps til mobiltelefonen.
De traditionelle ’bibeloplukkere’ fra Bibellæser-Ringen er hæfter målrettet forskellige aldersgrupper.
Men nu skal der også være digitale tilbud til bibellæsere, bl.a. apps til mobiltelefonen.

Bibellæser-Ringen har nogle nye tiltag, som skal styrke denne vision. Lasse Holmgaard Iversen fortæller, at nogle nye udgivelser skal vække denne glæde og lyst til at læse i Bibelen.
Samtidig har de også fokus på de såkaldte medvandrere, folk som gerne vil lære Bibelen bedre at kende. Her skal der laves materiale, som kan hjælpe til at indgå i dialog omkring Bibelens budskaber.
Sluttelig nævner Lasse Holmgaard Iversen også, at de fremadrettet arbejder med at udgive via digitale platforme, apps og lignende.