Det gode tilbud

I sidste måned vovede jeg mig gennem gågaden i Aarhus. Indkøbsturen foregik ikke uden at blive stoppet og tilbudt medlemsskaber, aviser og Falck-abonnementer.

Af Niels Christian Melgaard Journalist
Af Niels Christian Melgaard
Journalist

Nogle vil indvende, at man kan vinke afværgende med hånden og gå videre. Andre bruger et automatsvar, uanset hvad sælgeren tilbyder. Det kan bringe sælgeren ud af fatning, eller lukke samtalen lynhurtigt med et godt og gensidigt grin. Uden at sælgeren har nået at fremlægge sit tilbud. Men nogle gange venter man velopdragent på, at talestrømmen er slut, inden man pænt takker nej og vender tilbage til ens egentlige ærinde.
Nogle gange kan jeg godt fundere over, hvilke tilbud jeg mon har snydt mig selv for. I et videoklip på Youtube blev det afprøvet. Her havde sælgeren et rigtig godt tilbud, men flertallet gik blot videre uden at lytte. Enkelte stoppede op og lyttede. Resultatet var, at de kunne gå derfra med et bevis på et gratis ferieophold.
Måske var der faktisk gode tilbud imellem, som jeg under andre omstændigheder havde taget imod, men som jeg missede ved at vinke afværgende.
Jeg kender i hvert fald ét godt tilbud, som er næsten for godt til at være sandt. Det kommer ikke fra en gade- eller telefonsælger, men alligevel er der mennesker, som går videre eller smækker på. Det er brandærgerligt, for i modsætning til sælgernes blade og Falck-abonnementer kan tilbuddet fra Gud vende op og ned på et menneskes liv.

Han tilbyder nemlig evigt liv, kvit og frit for alle, der tager imod tilbuddet.