Ild i Will Grigg

Af Niels Christian Melgaard journalist
Af Niels Christian
Melgaard
journalist

En af de mere opsigtsvækkende slagsange fra tilskuerne ved EM I fodbold var de nordirske fans sang om angriberen Will Grigg.

”Will Grigg’s on fire, your defence is terrified” gjaldede det fra de nordirske tilskuere på de franske stadions. Angriberen spiller til daglig for Wigan i League One, den tredjebedste engelske række. I den netop afsluttede sæson scorede holdet i de sidste tre kampe fire mål. I hver kamp. I alt stod Will Grigg for 28 mål i løbet af sæsonen, og Wigan rykkede op i Championship, den næstbedste engelske række.
Slagsangen handler om en angriber med mål i støvlerne og modstanderholdets forsvar, der ryster, når han nærmer sig målet. Den mulighed fik Grigg ikke ved EM. Han kom ikke på banen, men tilskuerne sang alligevel.

Et af de symboler, som Helligånden ofte sammenlignes med er ild. Ilden er et stærkt symbol, som især hænger sammen med pinsen. Her stiger Helligånden ned som ildtunger på disciplene og forvandler dem til stærke vidner, som drager ud i verden for at fortælle om Jesus.

Vi kan ikke danne os et billede af Helligånden på samme måde, som vi kan med personen Jesus. Bibelen beskriver næsten udelukkende Helligånden ved sine funktioner. Derfor forstår vi også bedst Helligånden ved at se hvad han gør og hvordan han virker.

Noget af det, Helligånden gør, er at kæmpe for os mod ”verdens fyrste”. Vi skal ikke kæmpe alene som kristne.

Det bedste jeg ved om Helligånden er, at Han minder mig om at jeg Guds barn:
”I har jo ikke fået en ånd, som giver trællekår, så I atter skulle leve i frygt, men I har fået den ånd, som giver barnekår, og i den råber vi: Abba, fader! Ånden selv vidner sammen med vores ånd om, at vi er Guds børn.” (Rom. 8,15-16)

Hen over sommeren er der rig mulighed for at få trænet og tanket op, åndeligt set, på sommercamps og bibelcamping. Her kan Guds ånd få lejlighed til at tænde sin ild, så vi frimodigt kan løfte hovedet og vide, at Jesus har vundet kampen.