Hvor langt bør man gå…?

s27_fotoHvor langt kan en kristen pige gå i modelarbejde? 16-årige Jacqueline Thießen vovede sig med i ”Germany’s Next Top-Model” og fik afprøvet sine grænser. Hun vil i øvrigt fortsat være præst…

– Hvorfor skulle jeg forsøge at falde i med væggen, når jeg er skabt til at vække opsigt?

Sådan spørger Jacqueline Thießen, en ung præstedatter, som i 2013 vovede sig med i ”Germany’s Next Top-Model”.
Hun fik hurtigt øgenavnene ”præstedatter” og ”kirkemus”, og medierne forsøgte at lave sensationelle historier om, at hun optrådte ”næsten nøgen” – selv om hun havde underkjole på.
Jacqueline er fortsat model. Men hun vil gerne være anderledes end den typiske model. Hun vil ikke bare være smuk.

Nej til magre modeller

Hun synes fx det er skrapt, at piger i femte klasse må sminke sig for at føle sig okay.
– Man er ligeså smuk uden sminke, siger Jacqueline, der mener, at man bare skal se ud, som man nu engang gør.
– Men det er vanvittigt svært, fordi det sidder i hovedet på os, indrømmer hun.
Et modebureau ønskede, at hun skulle tabe sig 10 kilo for at kunne være top-model. Havde hun sagt ja, ville den 178 cm høje pige kun have vejet 44 kg. Og det ville hun ikke. Hun glæder sig over, at Frankrig i mellemtiden har forbudt ”magre modeller”.

Grænser?

Jacqueline skulle i konkurrencen danse med fem forskellige mænd, der havde bar overkrop. Desuden skulle hun fotograferes sexet med smykker. Det var den 16-årige ikke meget for, men gjorde det alligevel.
At ”udstille sin krop” har hun ikke noget imod. Jacqueline synes blot, det er et job, som svarer til at være god til at arbejde med computer. For det kræver også noget at være en god model.
Jacqueline vil dog ikke være med til nøgenbilleder. Men hun har ikke noget imod at tage bikinien af, hvis blot brystet er dækket af andre ting. Og hun udelukker heller ikke helt, at hun vil lade sig fotografere med bart bryst. Hvis det er et ”seriøst” job.
Det har hun talt med sin præst om. Han synes ikke, der er noget problem i bikini-billeder, for også præstefruen går jo i bikini.

Ydmyget og oprejst

Jacqueline følte, at de andre modeller fnisede over, at hendes tøj ikke var så moderne, som deres. Hun følte sig ydmyget og uhyggeligt alene.
– De lo – alle! fortæller hun.
Men så overraskede den verdenskendte topmodel Heidi Klum dem og tog Jacqueline med på tøjindkøb. Og så fik man en anden præstedatter at se.
Konkurrencen lærte Jacqueline at omgås medier og kameraer afslappet. Og hun griber spørgsmålene, svarer gennemtænkt og opfører sig som en professionel, fortæller det kristne tyske mediemagasin PRO.
Hun beskriver sig selv som genert, men er også målbevist og perfektionistisk. Og den nære familie giver hende tryghed og opbakning. Hun nyder at være sammen med sine forældre, sin søster og den yngre bror. Hun vil blive boende hjemme ”så længe som muligt”. Og det er ikke kun fordi, der ikke er penge nok i modelarbejdet til at have lejlighed, studere og forsørge sig selv. Men hun vil ikke miste kontakten til familien.
Jacqueline vandt ikke konkurrencen, men begyndte at læse socialøkonomi. Og hun drømmer stadig om – at blive præst.

Hvad synes du?
Skriv din mening til
ung@udfordringen.dk