Moderne unge i Afrika

Christine er en ung kristen pige i den muslimske storby Garoua i Cameroun.

Som andre unge afrikanere må hun tage det arbejde, hun kan få, selv om hun drømmer om noget andet. Bare at have et job er godt. Og hvis arbejdsgiveren tilmed betaler løn hver måned, skal man ikke klage. Christine har været heldig at få et rengøringsjob på det katolske gæstehus, hvor Udfordringens udsendte for tiden bor.

Hun var oprindelig korttidshjælp, men den ledende søster så hurtigt, at der var krudt i den selvbevidste unge Christine Kodaba. Hun har dog ingen planer om selv at blive nonne. Men hendes mor står alene med familien. Derfor er det en hjælp, at Christine selv kan tjene en løn.

– Sidste år søgte jeg ind på sygeplejerskeuddannelsen, men kom ikke ind. Og i år har de allerede lukket for ansøgninger, fortæller hun skuffet. Ofte går det ikke retfærdigt til. Folk betaler glat væk en årsløn i bestikkelse for at komme i betragtning. Det har Christine dog ikke gjort. Hun tænker istedet i andre muligheder:

– Når det nu ikke lykkedes, så kunne jeg godt tænke mig at drive handel med majs og jordnødder. Jeg vil købe billigt ind nordpå og organisere transporten til syden, hvor priserne er meget højere. Min bror arbejder med handel, så han kan rådgive mig, fortæller Christine.

Læs resten ar artiklen her på udf.nu