Maya var i café-praktik

Det var sjovt at hjælpe i cafeen, og Maya kunne godt tænke sig et sommerferiejob i en café.

– Jo, det var sjovt, og jeg kunne godt finde på at arbejde i en café i en sommerferie, fortæller Maya.

Maya Bertelsen var i sidste uge i praktik på Udfordringen og prøvede bl.a. at arbejde i Café Morgenstjernen, som drives i Udfordringens hus i Christiansfeld. På grund af byens plads på UNESCOs verdensarvsliste kommer der jævnligt udenlandske turister til byen. Og nogle af dem finder også ind på Morgenstjernen.

– Jeg serverede bl.a. for nogle tyskere og englændere. Jeg kunne godt forstå, når de talte engelsk, men tysk var sværere, fortæller Maya, der har nemt ved at omgås alle. Heldigvis var Maya ikke alene i caféen. Hun fik bl.a. hjælp af Lone, som taler flydende tysk, hollandsk og engelsk. Og en af dagene var hendes farmor, Eva, også en af de frivillige i caféen.

I caféen vil man gerne give gæsterne en positiv oplevelse af den kristne fristad, som byen blev oprettet som af Brødremenigheden for 250 år siden.

Læs resten af artiklen her på udf.nu