Kurt Videbæk fylder 80 år

Lægprædikant Kurt Videbæk fra Århus fylder 80 år d. 6. oktober.

Hans liv har været anderledes end mange andres, idet han som barn fik en øjensygdom, som langsomt gjorde ham blind – og han mistede synet helt som 31-årig. Men det fik ham ikke til at miste modet på livet. Samme år som han mistede synet helt, blev han gift med Lise, som var hørehandicappet, og de har nu været gift i mere end 50 år.

De har ikke fået børn, men har familie og venner omkring sig. Da han flyttede fra Århus til København, fik han en uddannelse som receptionist og fik herefter arbejde ved telefonomstillingen på institutionen Ebberødgård. Her var han ansat i 18 år.

Aktiv trods svære vilkår

Kurt var en del af pinsekirken, og i sin fritid var han aktiv i Københavns kristne rådgivningscenter, hvor han havde mange samtaler med mennesker. Her oplevede han, at det, han selv havde været igennem i sit liv, kunne bruges til at hjælpe andre.

Det kan man læse meget mere om i en bog om Kurts liv. ”Du må aldrig give op” hedder bogen, som er skrevet af journalist Egon Rasmussen. Forfatteren var Kurt og Lises nye nabo i København, og han var overrasket over, hvordan en blind mand ”kan være så glad, optimistisk og overskudsagtig”, når han har haft et så svært liv.

I bogen fortæller Kurt Videbæk blandt andet om, hvordan hans blindhed, hans tro på Gud og hans kones kærlighed har været med til at gøre ham til den, han er i dag. Kurt og Lise flyttede tilbage til Århus i 2019 og er nu en del af pinsekirken der. Han er fortsat lægprædikant og aktiv skakspiller og har bl.a. deltaget i OL i skak i Grækenland.